Ενεργοί πολίτες συζητούν για την Κυπαρισσία και την Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να μην αφορά μόνο τους υποψήφιους πολιτικούς ταγούς αλλά αποτελεί κυρίως διαδικασία ζύμωσης για τις τοπικές κοινωνίες που διαβουλεύονται για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Αρκετές φορές σχολιάζουμε την πραγματική εικόνα που βιώνουν οι δημότες, ενίοτε σε στήλες.

ΟΙ ενεργοί πολίτες της περιοχής όπως δηλώνουν αναγνώστες μας είναι παντού. Απόδειξη αποτελεί η φωτογραφία που αναρτούμε για να μην γράφουμε παχιά λόγια. Αυτά έχουν προλάβει να τα αποτυπώνουν σε πανομοιότυπους λόγους οι υποψήφιοι αιρετοί. Ο φωτογραφικός φακός αυτή την φορά “συνέλαβε” στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας μια τέτοια ομάδα φίλων αναγνωστών δημοτών που δηλώνουν ενεργοί πολίτες, διαβάζοντας και τα άρθρα στην μεσσηνιακή εφημερίδα ΦΩΝΗ. Συζητούν, προτείνουν, καταλήγουν σε συμπεράσματα.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ Ή ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ;

Μεταξύ τους διακρίναμε τοπικές προσωπικότητες όπως ο δραστήριος Πρόεδρος των Πολυτέκνων Τριφυλίας κ. Κώστας Κωστναντόπουλος, έναν εξαίρετο πρόεδρο συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, έναν γνώστη της τοπικής πραγματικότητας και ιστορίας, ενώ δίπλα τους ήταν ένας σύμβουλος επικοινωνίας κι ένας ακούραστος άνθρωπος των γραμμάτων όπως ο ποιητής κ. Δημογκότσης. Τι συμπέρασμα να έβγαλαν άραγε από την εικόνα της αιώνιας Αρκαδιάς που κατά γενική ομολογία αλλιώς την οραματίστηκαν; Αυτό το ερώτημα πάντως μας το υποβάλλουν αρκετά τελευταία…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ