Ντροπή σας κύριε Δήμαρχε ντροπή σας….

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής το έθιμο της ανατίναξης του Ιούδα, αλλά και ο σαϊτοπόλεμος στον Αβραμόγιαννη στην συνοικία Ράχη γιατί με  εντολή της Αστυνομίας δεν επετράπη στους παρευρισκόμενους να ρίξουν σαϊτες αλλά ούτε να γίνει το κάψιμο και η ανατίναξη του Ιούδα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής η αστυνομία είχε εντολή από την δημοτική αρχή να μην επιτρέψει να γίνει το έθιμο για λόγους ασφαλείας.

 ΕΝΑ ΕΘΙΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ
«Το έθιμο και το κάψιμο του Ιούδα στον Αβραμόγιαννη το έκαναν για πολλά χρόνια η οικογένεια του Θανάση Παναγιωτόπουλου με τα παιδιά του Χρήστο και Κυριάκο. Μαζί τους το έμαθα κι εγώ και το συνέχισα από το 1963 και μετά. Δεν τον ανατίναζαν όπως σήμερα, μόνο έβαζαν μέσα του τρομπόνια και βαρελότα και με την εξάπλωση της φωτιάς αυτά έσκαζαν. Την περίοδο 1967-1974 τον έκαιγαν μόνο, χωρίς εκρηκτικά, γιατί απαγορευόντουσαν. Από το 1975 μέχρι το 1986 συνεχίστηκε το έθιμο με τα τρομπόνια μέσα του και από το 1987 ο  Γιάννης ο Κοντός εφάρμοσε την ανατίναξή του με βαρελότα και σαΐτες».
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ :

Ένα έθιμο που κρατά γερά εδώ και 100 plus χρόνια φέτος απογοήτευσε χιλιάδες κόσμο που περίμεναν πώς και πώς να δούν κάτι το διαφορετικό στην Ράχη…ομάδα έμπειρων ανθρώπων που κάθε χρόνο βάζουν το μεράκι τους γι αυτην την μέρα παλεύοντας 2 μηνες να φτιάξουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα τους άφησαν όλους έκπληκτους όταν απογορεύτηκε το έθιμο τους από την αστυνομία Καλαμάτας….ντροπή και αίσχος κύριοι…..ντροπή σας κύριε Δήμαρχε ντροπή σας….ντροπή σε όλους εσάς που χαλάσατε κάτι όμορφο της πόλης….το σωστό θα ήταν να σας πουλήσουν όλα τα μπουλούκια της πόλης στον σα’ι’τοπόλεμο της Κυριακής…έτσι θέλετε…..1000 και ευρώ από τις τσέπες απλών ανθρώπων για την σημερινή μερα πήγαν χαμένα….ντροπή και πάλι ντροπή…..μέχρι και οι παπάδες των ενοριών περίμεναν πώς και πώς να δούν το καθιερωμένο έθιμο και τα καταστρέψατε όλα….ντροπήηηη και απογοήτευση μόνο..

Konstantina Polimenea

Ένα έθιμο που κρατά γερά εδώ και 100 plus χρόνια φέτος απογοήτευσε χιλιάδες κόσμο που περίμεναν πώς και πώς να δούν κάτι το διαφορετικό στην Ράχη…ομάδα έμπειρων ανθρώπων που κάθε χρόνο βάζουν το μεράκι τους γι αυτην την μέρα παλεύοντας 2 μηνες να φτιάξουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα τους άφησαν όλους έκπληκτους όταν απογορεύτηκε το έθιμο τους από την αστυνομία Καλαμάτας….ντροπή και αίσχος κύριοι…..ντροπή σας κύριε Δήμαρχε ντροπή σας….ντροπή σε όλους εσάς που χαλάσατε κάτι όμορφο της πόλης….το σωστό θα ήταν να σας πουλήσουν όλα τα μπουλούκια της πόλης στον σα’ι’τοπόλεμο της Κυριακής…έτσι θέλετε…..1000 και ευρώ από τις τσέπες απλών ανθρώπων για την σημερινή μερα πήγαν χαμένα….ντροπή και πάλι ντροπή…..μέχρι και οι παπάδες των ενοριών περίμεναν πώς και πώς να δούν το καθιερωμένο έθιμο και τα καταστρέψατε όλα….ντροπήηηη και απογοήτευση μόνο……

Sothrhs Zerbi

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΓΙΑΝΝΗ ΟΥΤΕ ΙΟΥΔΑΣ ΟΥΤΕ ΣΑΙΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ