Δήμος Καλαμάτας: Κατασχετήρια σε 28.000 πολίτες αν δεν ανταποκριθούν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τέθηκε σε λειτουργία πριν λίγες ημέρες, από τις συνεργαζόμενες τράπεζες, η εφαρμογή e-banking για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας. Πλέον, οι πολίτες δε χρειάζεται να έρχονται στο ταμείο του Δήμου για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές πληρωμές με τον αναγραφόμενο κωδικό πληρωμής, ο οποίος περιλαμβάνεται στο σχετικό ειδοποιητήριο. Εάν οι οφειλές είναι περισσότερες από μία, μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν κάποια συγκεκριμένη, διότι κάθε οφειλή έχει το δικό της κωδικό πληρωμής, ενώ υπάρχει και συγκεντρωτικός κωδικός πληρωμής για το σύνολο των οφειλών.

ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ
ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Τα ανωτέρω ανέφερε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι την προσεχή εβδομάδα θα αποσταλούν από το Δήμο Καλαμάτας προς φυσικά και νομικά πρόσωπα περί τις 28.000 ενημερωτικά έγγραφα, για οφειλές προς το Δήμο άνω των 20 ευρώ.
Ο Αντιδήμαρχος κάλεσε τους οφειλέτες να επισκεφθούν την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, για να διευθετήσουν τις οφειλές τους. Είπε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο ως προς την ψήφιση νόμου, με τον οποίο θα γίνει ρύθμιση των οφειλών.

ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ

«Εμείς, όπως έχουμε προαναγγείλει, θα στείλουμε όταν εκδοθεί ο νόμος και δεύτερη ειδοποίηση, για όσους θέλουν να υπαχθούν στη διαδικασία της ρύθμισης», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος. Εφόσον οι οφειλέτες δεν ανταποκριθούν, ο Δήμος Καλαμάτας θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων, καθώς και οι δεσμεύσεις των Α.Φ.Μ.

ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
ΣΤΟ E-MAIL ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ

Ο Αντιδήμαρχος προσέθεσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας ετοιμάζει την έκδοση του ηλεκτρονικού λογαριασμού οφειλών των πολιτών, που σημαίνει ότι ο πολίτης θα ενημερώνεται για τις οφειλές του μέσω ειδοποίησης που θα λαμβάνει στο e-mail του. Το απαιτούμενο λογισμικό είναι ήδη στη διάθεση του Δήμου Καλαμάτας.

ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΙΑΚΑ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Τέλος, έχει ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης ψηφιακών υπογραφών σε υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας, κυρίως σε όσους ασχολούνται με τη σύνταξη και αποστολή εγγράφων προς πολίτες, ώστε να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους αιτούντες τα έγγραφα που ζητούν – όπως πιστοποιητικά, ληξιαρχικές πράξεις, βεβαιώσεις – και να είναι αυτά έγκυρα.