Που οφείλεται η δυσοσμία στο Ασπρόχωμα; (βίντεο)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση για την έντονη δυσοσμία που υπάρχει στην περιοχή του Ασπροχώματος σημείωσε:

«κάποιοι έξυπνοι ρίχνουν τη νύχτα μέσα στα κανάλια λύματα μολύνοντας έτσι και τα κανάλια άρδευσης αλλά και τον ποταμό  Άρι. Και το χειρότερο είναι ότι από αυτά τα κανάλια ποτίζονται χωράφια με αποτέλεσμα όλα αυτά να περνούν στη διατροφική αλυσίδα».

Μετά από ρεπορτάζ που έχουμε ξεκινήσει και συνεχίζουμε στην περιοχή από τις 15 Ιουνίου έχουμε καταγράψει πως τα λύματα δεν ρίχνονται μόνο κατά την διάρκεια της νύχτας όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος Καλαμάτας, αλλά όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και την ημέρα.

Συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου καταγράψαμε βυτιοφόρο να ρίχνει λύματα σε αρδευτικό κανάλι με την ονομασία Μουτελάκη, (από το οποίο αρδεύονται αγροτικές εκτάσεις) το οποίο ξεκινάει από τον ποταμό Άρι φτάνει στο αντλιοστάσιο δίπλα στην πίστα καρτ, μετά καταλήγει στο Πάμισο και στη συνέχεια στην θάλασσα.

Σε επικοινωνία μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος ενημερώθηκε και είδε και το βίντεο, μας είπε ότι δεν είναι υπεύθυνος για αυτό ο Δήμος Καλαμάτας αλλά η Αστυνομία και η Διεύθυνση Υγιεινής της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Φωτογραφία του παλμός καλαματα.

 

Φωτογραφία του παλμός καλαματα.

Φωτογραφία του παλμός καλαματα.

Εμείς θα συνεχίσουμε……………….το ρεπορταζ