Συνάντηση Δημήτρη Καφαντάρη με εκπροσώπους των ΕΛΤΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η πολυαναμενόμενη πανευρωπαϊκή έκθεση των ΕΛΤΑ στην Μεθώνη με τίτλο «τα Κάστρα της Ευρώπης μέσα από τα Γραμματόσημα» ήταν το θέμα της σημερινής συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο στην Πύλο, μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, του Διευθυντή Φιλοτελισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων Γιώργο Ντζούρα, του Τομεάρχη Μάρκετινγκ Νίκου Απέργη και του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης Γιάννη Μπίρη.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επικείμενη συνεργασία του Δήμου Πύλου-Νέστορος και των ΕΛΤΑ αλλά και την αγάπη του για τα ελληνικά ταχυδρομεία. Όπως ο ίδιος δήλωσε «χαίρομαι πραγματικά όταν συμβαίνουν στην περιοχή μας ουσιαστικές εκδηλώσεις, που στοχεύουν στην ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που άπτονται της πολύτιμής πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Χαίρομαι επίσης για τη συνεργασία μας με την Πρόεδρο των Ελληνικών Ταχυδρομείων Ευφροσύνη Σταυράκη που με πρωτοβουλία της γίνεται αυτή η έκθεση, αλλά και με τον σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης και τον Πρόεδρο Γιάννη Μπίρη που πάντα στέκεται αρωγός στη διαφύλαξη της πολιτισμικής μας παράδοσής, μέσα από ενέργειες που κατά καιρούς υλοποιούνται στην περιοχής μας».

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τη φετινή Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROPA με θέμα τα Κάστρα και μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο άλλων εποχών μέσα από την ιστορία και την αρχιτεκτονική εντυπωσιακών μνημείων της Ευρώπης. Την επιμέλειά της έχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ η έκθεση και οι σχετικές με αυτή εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης. Τόσο μεγάλου βεληνεκούς εκδήλωση για σειρά EUROPA πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την καθιέρωση του θεσμού (15 Σεπτ. 1956) και σαφώς στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας για μήνες, στη Μεθώνη.

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες τις για το κοινό στις 5 Αυγούστου 2017 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και τις 17 Αυγούστου, στο Πνευματικό Κέντρο της Μεθώνης.