Απενεργοποιήθηκε το πλοίο “Βιτσέντζος Κορνάρος” ;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Αντώνης Λαμπρινίδης, δημοσιογράφος στα Κύθηρα που δοκιμάζονται αφού για μια ακόμη εβδομάδα παραμένουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κίσσαμο λόγω της τεχνικής βλάβης που κρατά δεμένο το ΒΙΝΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στον Πειραιά, καταγγέλλει ότι το πλοίο δεν αντιμετωπίζει ένα απλό τεχνικό πρόβλημα αλλά κάποια βλάβη μη επανορθώσιμη, ότι η ΛΑΝΕ, παρά τα όσα ανακοινώνει, το γνωρίζει και έχει προχωρήσει σε απόλυση του προσωπικού και απενεργοποίηση του πλοίου ενώ ζητά επιτακτικά την απόσυρση της εταιρείας από τη γραμμή.

“Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες όλο το πλήρωμα, εκτός του Πλοιάρχου, έλαβε την απόλυση του από το πλοίο “Βιτσέντζος Κορνάρος” και το πλοίο απενεργοποιήθηκε.

Τα πολλαπλά προβλήματα της μεσαίας κυρίας μηχανής, όπου υπάρχουν εξαρτημένα και τα συστήματα bow thrust {σ.σ. συστήματα ταχείας αλλαγής διεύθυνσης πλοίου κατά την διάρκεια ελλιμενισμού} φαίνεται ότι είναι αδύνατον να αποκατασταθούν.

Η περαιτέρω χρήση του πλοίου με συνέχιση των ταξιδιών του μόνον με τις δύο πλευρικές μηχανές (που και αυτές έχουν ορισμένα προβλήματα) έχει αποκλεισθεί και δεν είναι δεκτή από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων, παρόλο που έγινε δεκτή από τον Ιταλικό νηογνώμονα της εταιρείας, RINA (και εδώ ίσως θα έπρεπε να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση για το πως επείσθη ο νηογνώμονας….).

Το πλοίο λοιπόν βρίσκεται απενεργοποιημένο, χωρίς πλήρωμα πλέον στο Πέραμα.

Ταυτόχρονα τα λιτά και λιγόλογα δελτία της πλοιoκτήτριας εταιρείας αφήνουν τον κόσμο να πιστεύει ότι δεν τρέχει τίποτε, “κάτι περαστικό είναι και θα διορθωθεί”.

Αντώνης Λαμπρινίδης