Πρόταση για τιμητική εκδήλωση από τον Δήμο Μεσσήνης για τον Λούη Τσάτουμα (βίντεο)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Λούης Τσάτουμας,κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 8,66 το 2007 στα “Παπαφλέσσεια” , ολοκληρωσε μία τεράστια διαδρομή στον στίβο, τον οποίο σταμάτησε να υπηρετεί ως αθλητής του μήκους φέτος το καλοκαίρι.

Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής συμμετείχε σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, σε τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανοιχτού και πέντε κλειστού. Οι καλύτερες στιγμές της αθλητικής του καριέρας ήταν η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου το 2014 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης, αλλά και το αργυρό στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2006 στον κλειστό. Δύο φορές ήταν 4ος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, το 2006 και στο 2014, ενώ το 2012 ήταν 6ος. Στη διάρκεια της καριέρας του έκανε εννέα φορές πανελλήνιο ρεκόρ σε όλες τις κατηγορίες και “προσγειώθηκε” 22 φορές πάνω από τα 8,20 μ

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αθανασόπουλος πρότεινε να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση προς τιμή του Λούη Τσάτουμα και την  μετονομασια του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης σε Στάδιο Λούης Τσάτουμας. Η πρόταση του Γιώργου Αθανασόπουλου θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.