“Γουρούνι στο σακί” από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Θέατρο “Κώστας Καζάκος”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη σπαρταριστή κωμωδία του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Φεϊντό “Γουρούνι στο σακί” παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου στο Θέατρο “Κώστας Καζάκος” στη Μηλέα Μάνης και αύριο, Τρίτη 8 Αυγούστου στο Κάστρο Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια κωμωδία που συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη λογική και το παράλογο, οδηγώντας καθημερινούς ανθρώπους στα άκρα.

Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει η Έρση Βασιλικιώτη, η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καραχισαρίδη, τα σκηνικά του Αντώνη Χαλκιά, τα κοστούμια της Βάλιας Μαργαρίτη, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Έλια Βεργανελάκη.

Ο Πακαρέλ είναι ένας ευκατάστατος νεόπλουτος αστός που φιλοδοξεί να παρουσιάσει στην Όπερα των Παρισίων ένα έργο που συνέθεσε η αγαπημένη του κόρη. Αναζητώντας τον τενόρο που θα πρωταγωνιστήσει, παρασύρεται από μια σειρά αναπάντεχων συμπτώσεων. Σιγά-σιγά όλα τα πρόσωπα του έργου αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις με το δικό τους τρόπο, σε σημείο που οι σχέσεις τους να οδηγούνται σε απίθανες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Δημήτρης Πιατάς (Πακαρέλ), Θανάσης Τσαλταμπάσης (Ντιφοσέ), Γιώργος Γιαννόπουλος (Λαντερνό, γιατρός), Αλεξάνδρα Παλαιολόγου (Μάρθα, γυναίκα του Πακαρέλ), Μαρία Γεωργιάδου (Αμαντίν, γυναίκα του Λαντερνό), Δήμητρα Σιγάλα (Ζιλί), Γιάννης Δρακόπουλος (Λανουά ντε Βο) και Βασίλης Πουλάκος (Τιμπίρς, υπηρέτης του Πακαρέλ).