Εγκαινιάστηκαν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στο Κοπανάκι (βίντεο)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εγκαινιάστηκαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού στο Κοπανάκι, που αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας κα. Αλειφέρη Ελένη στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου έργου για την περιοχή καθώς και στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μαζί με την Περιφερειακή Αρχή για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων στην περιοχή της Τριφυλίας.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας Παναγιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης μαζί με τη δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο έργο.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε το έργο ως ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε να το διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς διοικητικά, τεχνικά και οικονομικά προβλήματα παρ’όλες τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του.

Η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες που παρουσίαζε το συγκεκριμένο έργο και στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επικαιροποίηση και την τροποποίηση όπου απαιτείτο των μελετών, λέγοντας χαρακτηριστικά «εάν η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχε προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες και ο Περιφερειάρχης δεν είχε διαχειριστεί προσωπικά. το συγκεκριμένο έργο δεν θα είχε ολοκληρωθεί ποτέ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είχε απενταχθεί».

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις προηγούμενες δημοτικές αρχές οι οποίες προετοίμασαν τη μελετητική ωριμότητα του έργου για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στους πρώην δημάρχους Αετού κ. Βόγκα Δημήτρη και κ. Δριμή Δημήτρη, οι οποίοι ήταν και παρόντες στην εκδήλωση καθώς και στον τέως δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κόλλια Κώστα.

Στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Σταθόπουλος Αριστείδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Μαντάς Περικλής, η Συντονίστρια Έργου & Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού της Π.Ε. Μεσσηνίας κα. Μπούζα Αντωνία, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και Παιδείας κ. Γκούνης Απόστολος και πλήθος κόσμου.