Άρχισαν οι περιοδείες των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς στη Μεσσηνία. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παραβρέθηκε πριν μέρες σε κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή Βελίκας και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με σειρά στελεχών απ΄ όλη τη Μεσσηνία. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε τη Μεσσηνία επισκέφτηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη θα επισκεφτεί τη Μεσσηνία και ο Γιώργος Καμίνης.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που έχει ερείσματα ισχυρά, ιδιαίτερα στο δήμο Μεσσήνης, σχεδιάζει να επισκεφτεί τη Μεσσηνία μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο ενώ άγνωστο είναι πότε θα επισκεφτούν τη Μεσσηνία η Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Τα επιτελεία των υποψηφίων στην Αθήνα έχουν πλέον στηθεί και σιγά-σιγά στήνονται και στη Μεσσηνία.

Το κομμάτι της κεντροαριστεράς που είχε στηρίξει τον Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ακολουθεί απ΄ ότι φαίνεται διαφορετικές διαδρομές αφού ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μέχρι σήμερα κρατά ουδέτερη στάση και δεν έχει εκδηλωθεί υπέρ κανενός υποψηφίου.

Είδαμε για παράδειγμα το Γιάννη Αργυράκη να συμμετέχει σε γεύμα με τον Σταύρο Θεοδωράκη και από την Κυπαρισσία πληροφορούμαστε ότι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος με άλλα στελέχη της Τριφυλίας προσανατολίζονται να στηρίξουν Καμίνη γι΄ αυτό και το επιτελείο του Γιώργου Καμίνη ξεκινά την περιοδεία του στη Μεσσηνία από την Τριφυλία και προετοιμάζεται γεύμα στη Μαραθούπολη.

Από την άλλη μεριά μια σειρά στελεχών που κάτω από άλλες συνθήκες θα στήριζαν δημόσια τη Φώφη Γεννηματά βρίσκονται «παροπλισμένα» στην επιτροπή Αλιβιζάτου όπως ο πρώην Περιφερειάρχης Τάσος Αποστολόπουλος που έχει την ευθύνη των εκλογών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Τάκης Παπαδόπουλος που έχει την ευθύνη των εκλογών στην Μεσσηνία, ο νομικός Χρήστος Αρχοντής που έχει την ευθύνη από νομικής πλευράς των εκλογών στην Περιφέρεια Πελοπόννησου.

Κάνοντας μια μαγνητική τομογραφία των επιτελείων των υποψηφίων για την κεντροαριστερά σε Αθήνα και Μεσσηνία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα βλέπουμε ότι:

  • Φώφη Γεννηματά: Τον βασικό συντονισμό σε επίπεδο Αθηνών έχουν οι έχοντες υπουργική ή βουλευτική εμπειρία Μανώλης Όθωνας, Τόνια Αντωνίου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου κ.ά. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο Παύλος Χριστίδης που ασχολείται με τη νεολαία, ο συνδικαλιστής Κώστας Κουλούρης, ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κώστας Παπαδημητρίου καθώς και ο διευθυντής του γραφείου της Φώτης Αποστολόπουλος. Σε επίπεδο Μεσσηνίας υπέρ της Φώφης Γεννηματά έχουν ταχθεί ο πρώην υπουργός Δημήτρης Κουσελάς, η πρώην βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, το μέλος του οικονομικού επιμελητηρίου Γιάννης Διονυσόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Κορώνης Δημήτρης Βεργόπουλος, ο τραπεζικός Χαράλαμπος Κούτρας κ.ά
  • Νίκος Ανδρουλάκης: Σε επίπεδο Αθηνών το βασικό συντονισμό της προεκλογικής του εκστρατείας έχει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, η Ελένη Αναστασίου, ο Σωτήρης Ζαρμπαλάς, Στέφανος Ξεκαλάκης, Γιάννης Μπακόλας, Στέφανος Μιχαλάκος, Δημήτρης Παπαγιάνναρος, Νίκος Τσολακίδης, Μάνος Επιτροπάκης κ.ά. Σε επίπεδο Μεσσηνίας ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ισχυρά ερείσματα αφού ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Γιάννης Πάζιος με πολλά μέλη της Νομαρχιακής τον στηρίζουν ανοιχτά. Επίσης, τον στηρίζει και ο προηγούμενος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και νυν δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος. Ανοιχτά τον στηρίζει και ο Γιώργος Κατσούλης γιος του προέδρου των Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Κώστα Κατσούλη. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η στάση του δικηγόρου Διονύση Αλευρά που μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του για καμιά υποψηφιότητα.
  • Γιώργος Καμίνης: Σε επίπεδο Αθηνών το βασικό συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας έχει ο επικοινωνιολόγος Μιχάλης Στάγκος. Το επιτελείο του επίσης πλαισιώνουν ο Στέφανος Παραστατίδη, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και ο Γιώργος Σταματόπουλος. Σε επίπεδο Μεσσηνίας ο Γιώργος Καμίνης έχει μεγάλα ερείσματα αφού πολλά στελέχη από το πρώην επιτελείο του Σταύρου Μπένου φέρονται να ηγούνται της στήριξής του στη Μεσσηνία. Ανοιχτά με δήλωσή του έχει ταχθεί υπέρ του Καμίνη και το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Μπάμπης Βακαλόπουλος αν και προχθές παραβρέθηκε στο γεύμα με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Την υποψηφιότητα Καμίνη στηρίζουν και πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη. Η εικόνα των ανθρώπων που στηρίζουν τον Καμίνη στη Μεσσηνία θα ξεκαθαρίσει την Τετάρτη που ο δήμαρχος θα επισκεφθεί τη Μεσσηνία και θα πραγματοποιήσει μάλιστα και την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο.
  • Σταύρος Θεοδωράκης: Σε επίπεδο Αθηνών το βασικό συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας έχει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας. Το επιτελείο του πλαισιώνουν επίσης ο Παναγιώτης Βλάχος, η Αθηνά Δρέττα, ο Παναγιώτης Καρκατζούλης, ο Νίκος Μηλαπίδης, ο Γιώργος Γκαρής, η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης κ.ά. Σε επίπεδο Μεσσηνίας την υποψηφιότητα στηρίζουν ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Αργυράκης και ο αγιογράφος Κώστας Ζαφειρόπουλος με τους οποίους και έφαγε σε ψαροταβέρνα της Καλαμάτας τις μέρες αυτές ο Σταύρος Θεοδωράκης.
  • Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος βουλευτής Αρκαδίας που έχει πολιτικούς φίλους και στη Μεσσηνία έχει στήσει δυο επιτελεία για την προεκλογική του εκστρατεία. Ένα στην Αθήνα και ένα στην Τρίπολη. Στην Αθήνα στο επιτελείο του συμμετέχουν ο Χάρης Κονδύλης, ο Σπύρος Φράγκος, ο Νίκος Μουρούτσος, η Ιωάννα Κατσουλώτου, ο Δημήτρης Λεβέντης, η Βιβή Γεωργακοπούλου κ.ά. Στο επιτελείο στην Τρίπολη τον κύριο λόγο έχει ο δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος. Στη Μεσσηνία μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταγραφή κάποιου υποστηριχτή της υποψηφιότητάς του αλλά γνωρίζουμε ότι ο Οδυσσέας έχει πολιτικούς φίλους στο νομό μας.
  • Γιάννης Μανιάτης: Στο επιτελείο του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη στην Αθήνα έχει ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχος Κορασίδης. Επίσης στο επιτελείο του συμμετέχουν ο Κώστας Μαθιουδάκης, η Ρούλα Κόρδου, ο Κώστας Τριάντης κ.ά. Στη Μεσσηνία μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταγραφή κάποιου υποστηριχτή της υποψηφιότητάς του.
  • Για τις υποψηφιότητες του Απόστολου Πόντα, του Κωνσταντίνου Γάτσιου και του Δημήτρη Τζιώτη ελάχιστα γνωρίζουμε για τα επιτελεία τους στην Αθήνα. Στη Μεσσηνία δεν έχουμε μέχρι στιγμής καταγραφή υποστηριχτών τους.

B.M.