Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Όλοι μαζί για την Ελλάδα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χτες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από εκείνη τη μακρινή πια 20η Σεπτεμβρίου του 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ «ανανέωσε» τους όρκους πίστης με τον Ελληνικό λαό, εκείνης της πίστης που είχε θεμελιώσει (με οργιώδη ψέματα) τον Ιανουάριο του ιδίου έτους.

Η Ελλάδα την 20η Σεπτεμβρίου 2015, έχασε την ευκαιρία να διορθώσει το λάθος  – όσο το δυνατό με λιγότερες απώλειες – της λεβέντικης διαπραγμάτευσης του εφιαλτικού διδύμου Τσίπρα – Βαρουφάκη.

Η Κεντροδεξιά παράταξη την 20η Σεπτεμβρίου 2015, έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει με επιτυχία, το σπριντ συσπείρωσης που είχε ξεκινήσει στη σύντομη πορεία του ως αρχηγός του κόμματος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Οι παραδοσιακοί υποστηρικτές της ΝΔ και οι λάτρεις της μετριοπάθειας είδαν στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον προσιτό, υπεύθυνο πολιτικό που μπορεί να γίνει ένα με τον κόσμο και ταυτόχρονα με στιβαρότητα να ηγηθεί δύσκολων επιλογών ή και να βγάλει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σε περιβάλλον δυσμενών πολιτικών συγκυριών να κάνει τις δημοσκοπήσεις να χαμογελούν και πάλι υπέρ της ΝΔ. Θυμόμαστε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε την ηγεσία της ΝΔ μετά το δημοψήφισμα του ΝΑΙ/ΟΧΙ και όταν η πολιτική διαχείρισή του από τον Αντώνη Σαμαρά είχε προκαλέσει μία τεράστια ζημιά για τη ΝΔ που την είχε φέρει κοντά στο 14%. Ήταν ένα ποσοστό και μία γενική κατακραυγή που υποχρέωσε τότε τον Μεσσήνιο πολιτικό, στην παραίτηση.

Αυτό το θλιβερό επετειακό γεγονός της κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητους εκείνους τους ψηφοφόρους της ΝΔ που είχαν δει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την ελπίδα να ξανανάψει ο πυρσός της Κεντροδεξιάς.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως αρχηγός της ΝΔ με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και με την ιδιότητα του εν αναμονή Πρωθυπουργού, «θύμισε» στη Μέρκελ ποιος ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Καραμανλή που δεν παραλάμβανε τα ελαττωματικά υποβρύχια, όταν για δεύτερη φορά της αρνιόταν τις κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως αρχηγός της ΝΔ και σε αντίθεση με τους τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα, με τη σύνεσή του και με τις αποφάσεις της τότε συμπαγούς κοινοβουλευτικής ομάδας, κράτησε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ αφαιρώντας από την Ιστορία το δικαίωμα να τον καταγράψει ως ένα περαστικό στην ηγεσία της κεντροδεξιάς που λαΐκισε καιροσκοπικά.

Η σταθερή φωνή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για εθνική συνεννόηση στα βασικά ζητήματα που θα βγάλουν την Ελλάδα από τα αδιέξοδα, ήταν και είναι εγγύηση ενότητας και ασφάλειας για το μέλλον.

Δεν δίστασε στον προεκλογικό του αγώνα να μιλήσει για πρωτοφανείς έννοιες ενότητας όπως Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης, που όμως έγιναν αντικείμενο σπέκουλας από τους «απαράδεκτους» εσωκομματικούς και άλλους γνωστούς εθνικούς μειοδότες που ήθελαν την Ελλάδα διχασμένη.

Η προσπάθεια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να πάρει τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015 δεν έφτασε. Χρειαζόταν και κάτι ακόμη. Υψηλό (προεκλογικό) αίσθημα ευθύνης από εκείνους που το ίδιο βράδυ των εκλογών διεκδίκησαν την ηγεσία του κόμματος. Γιατί όπως και να το κάνουμε δεν αγωνίστηκαν όλοι το ίδιο για να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση και ο Μεϊμαράκης Πρωθυπουργός. Εκτός από τα συμφέροντα (ξένα και εγχώρια) που δεν ήθελαν έναν Καραμανλικό Πρωθυπουργό, υπήρξαν και οι εσωκομματικές σκοπιμότητες.

Απέναντι όμως σε όποια δυσκολία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αναστήσει τη ΝΔ, να ξαναδώσει πατριωτική ελπίδα στα μικρομεσαία στρώματα που είχαν δει τα προηγούμενα χρόνια την αγριότητα του Μνημονίου και να παραδώσει στον επόμενο αρχηγό ένα ισχυρό κόμμα έτοιμο να ξανανάψει τη φλόγα του ένδοξου Πυρσού. Λίγο ήθελε…

Αν σήμερα η ΝΔ κρατά ακόμη ισχυρά ποσοστά (παρά τις αστοχίες της), είναι γιατί έχει στις τάξεις της ηγέτες και ταυτόχρονα στρατιώτες όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σε ευχαριστούμε Πρόεδρε, γιατί από όποια θέση και αν έχεις βρεθεί διδάσκεις ήθος και παραταξιακή προσήλωση φορώντας πάντα και πρώτα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.

Σε ευχαριστούμε Πρόεδρε!

«Ο Κεντροδεξιός»