Σοβαρό πρόβλημα επάρκειας νερού στο Δήμο Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με ανακοίνωση της η Δ.Ε.Υ.Α.Μεσσήνης ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επάρκειας νερού.Η περιοχή αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της υπερκατανάλωσης .

Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις & οι πηγές υδροδότησης να έχουν αρχίσει να στερεύουν .
Τονίζεται ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση!!!.Η άρδευση καλλιεργειών , το πότισμα δένδρων ή κηπευτικών, το πλύσιμο αυτοκινήτων ή αυλών κ.λ.π., στερεί πολύτιμο νερό υδροδότησης από τους δημότες. Είναι αυτονόητο ,ότι όλοι σαν καταναλωτές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη μεγαλύτερη οικονομία.

Είναι απαράδεκτο και κοινωνικά άδικο να εμφανίζονται φαινόμενα λειψυδρίας σε ορισμένους κατοίκους,ενώ άλλοι να ποτίζουν κήπους και καλλιέργειες
Παρακαλούμε λοιπόν τους κατοίκους να μη προβαίνουν σε άσκοπη χρήση νερού,ιδίως κατά τις ώρες αιχμής 9.00 πμ – 12.00πμ και 18.00 – 21.00 

Σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους καταναλωτές,η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. θα αναγκαστεί να προβεί σε τμηματικές διακοπές νερού και να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα.

Η ευθύνη στην διαχείριση του νερού είναι υπόθεση όλων μας !!