Η Πύλος γιορτάζει την Πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Προστάτιδα τους Παναγία Μυρτιδιώτισσα γιόρτασαν σήμερα οι κάτοικοι τη Πύλου, με κάθε επισημότητα. Πιστοί όλων των ηλικιών από την ευρύτερη περιοχή έσπευσαν το πρωί με φανερή συγκίνηση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να προσκυνήσουν τη ιερή εικόνα της Παναγίας και να ζητήσουν την χάρη και την ευλογία της.

Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Πέμπτης με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ σήμερα το πρωί τελέσθηκε η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, συλλείτουργων του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου.Φωτογραφία του Dimitris Kafantaris.Κορύφωση της θρησκευτικής πανήγυρης ήταν η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου- Νέστορος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλου και των σχολείων της περιοχής. Τηρώντας την παράδοση, καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανείας, οι πιστοί έραιναν με άνθη την Ιερή Εικόνα της Παναγίας, ενώ οι δρόμοι ήταν στρωμένοι από νωρίς με φύλλα Μυρτιάς και χαλιά για την υποδοχή της.Φωτογραφία του Dimitris Kafantaris.Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία και δήλωσε: «Η Πίστη μας στην Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη και ο σεβασμός στην Παράδοσή μας είναι οι κινητήριες δυνάμεις για να πετύχουμε τους κοινούς αλλά και προσωπικούς μας στόχους, παρά τις όποιες δυσκολίες, χωρίς να βαλτώνουμε, χωρίς να μεμψιμοιρούμε. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι σε όλο τον κόσμο η χάρη της Παναγίας να μας δίνει φώτιση και δύναμη για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια σύγχρονη Ελλάδα και να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο».

Φωτογραφία του Dimitris Kafantaris.Στον εορτασμό παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Περικλής Μαντάς, ο τέως Υπουργός κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου Πύλου, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Επίτιμος Α. Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο Στρατηγός Ε.Α. κ. Βασίλης Πανταζόπουλος, ο Πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου των εν Αθήναι Πυλίων κ. Δημήτριος Μισυρλής, οι πολιτευτές κ. Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και κ. Μίλτος Χρυσομάλλης και πλήθος κόσμου.