Τριφυλιακά και αιχμηρά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ: Η φράση θα ταίριαζε στον πακτωλού υποσχέσεων των πολιτικών αρχόντων σε μια χώρα που η ημιαπασχόληση θεωρείται ως καταπολέμηση της ανεργίας και η τηλεοπτική φιλολογία στα παράθυρα της Τιβί ως αρετή.
Οταν όμως τα λόμπυ του στυγνού καπιταλισμού βραβεύουν ένα αποτυχημένο πρωθυπουργό, τότε κάτι πάει στραβά στο σύστημα, αφού για τους ισχυρούς η αποσάθρωσης της Ελλάδας ήταν κέρδη, για το λαό όμως ήταν τραγωδία…
Εξαλλου έχουμε κι εδώ στη χώρα μας άρχοντες που υποδύονται τους χριστιανούς κάνοντας μεγάλους Σταυρούς, αλλά την ίδια ώρα θησαυρίσουν και βγάζουν χρήμα στο εξωτερικό. Ω Ελλάς ηρώων χώρα, πως μας κατάντησαν τώρα….
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ:
Σε προβληματισμο ο Δήμος μετα τις αιτήσεις δικαιωμένων συμβασιούχων στα δικαστήρια, αλλά και με αγωγές απο εργαζόμενους στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ βοήθεια στο σπίτι. Μάλιστα αξιωματούχος του δήμου στη πρώτη περίπτωση παραδέχτηκε ότι οι αποφάσεις ανήκουν στο δήμαρχο. Αλήθεια οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται δεν έχουν δική τους πολιτική βούληση?

ΜΙΑ από τα ίδια είναι και οι συνεδριάσεις στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας που συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 1 το μεσημέρι.  Η Επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις χωρίς όμως το προεδρείο της επιτροπής να εισάγει τα κα υτά πραγματικά ζητήματα που αφορούν τους δημότες. Έτσι τα θέματα συζήτησης αποκτούν περισσότερο γραφειοκρατικό χαρακτήρα.
Πιο συγκεκριμένα τα θέματα προς συζήτηση ειναι τα εξής: Επικύρωση πρακτικού του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Βελτίωση Γηπέδου Κοπανακίου» που αφορά τον (υπο)φάκελο «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά» Σύνταξη τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού, Δήμου Τριφυλίας, Γ΄ τρίμηνο οικ. έτους 2017 Τροποποίηση προυπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2017 (εισήγηση προς το Δ.Σ.) Έγκριση δαπανών και ψήφιση διάθεσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2017
Περιμενουμε παντως μήνες τώρα να συνεδριάσουν τόσο η επιτροπή τουρισμού μήπως δούμε άσπρη μερα με τουρίστες, η επιτροπή διαβούλευσης που βρίσκεται σε λήθη, οποτε απλά το επισημαίνουμε…
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ:
Η συνέχεια του χθεσινοβραδινού περιστατικού στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων δόθηκε στο Α.Τ. της πόλης όπου υπεβλήθη μήνυση (μετά από υπόδειξη της 6ης ΥΠΕ) από τον προϊστάμενο του Κ.Υ. Γαργαλιάνων κ. Α. Τζωρτζίνη. Ο ένας από τους δύο εμπλεκόμενους, στα πλαίσια του αυτοφώρου έδωσε το παρών στο Α.Τ., ενώ ο δεύτερος βρισκόταν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με κατάγματα στην πλάτη.
Στην ερώτηση που έγινε από τον προϊστάμενο του Κ.Υ. Γαργαλιάνων εάν είναι διατεθειμένος ο Βούλγαρος να πληρώσει για την φθορά που έγινε μετά την χθεσινοβραδινή συμπλοκή, αρχικά απάντησε «ναι», ωστόσο λίγες ώρες αργότερα όχι μόνο άλλαξε γνώμη, όπως καταγγέλλει ο γιατρός στο gargalianoionline , αλλά του είπε χαρακτηριστικά με περίσσιο θράσος: «Άντε ρε.. εσύ έχεις λεφτά, εσύ βγάζεις εσύ να τα πληρώσεις»!
ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ ΠΟΤΕ….
η κατασκευαστική κοινοπραξία Μορέας έχει αναλάβει την εκπόνηση των όποιων μελετών για την υλοποίηση και, τελικά, δημοπράτηση του οδικού τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα.
Αυτό προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Υποδομών σε σχετικό ερώτημα στη Βουλή, για την τύχη του έργου αναβάθμισης του συγκεκριμένου άξονα.
Όπως αναφέρεται στην απάντηση που διαθέτει το ypodomes.com, στις 11 Ιουλίου 2016, με απόφαση του υπουργού Υποδομών, εγκρίθηκε η εκπόνηση του συνόλου των οριστικών μελετών (περιλαμβανομένης και της διενέργειας όλων των ερευνών, καθώς και της εκπόνησης των κτηματολογίων για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων) από την Μορέας, ως δωρεά.
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ
Απεστάλη προς διεκπεραίωση η πληρωμή προ ενστάσεων έτους 2015 των δικαιούχων παραγωγών της ΔΑΟΚ Τριφυλίας στη δράση «1.1 Βιολογική Γεωργία – Νέα Πενταετία » του Π.Α.Α 2007-2013. Ειδικότερα αφορά όσους εντάχθηκαν βάσει της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος με αριθμό 74 /4119 /13-1-2012. Το συνολικό ποσό της πληρωμής ανέρχεται σε 154.379,15 ευρώ και αφορά 60 δικαιούχους.
Οι Αναλυτικές Ονομαστικές Καταστάσεις Πληρωμής δικαιούχων ενίσχυσης βρίσκονται αναρτημένες στον πίνακα ανακοινώσεων της ΔΑΟΚ Τριφυλίας (Ελευθερίου Βενιζέλου 29 , Κυπαρισσία) και έχουν επίσης σταλεί για ανάρτηση στις έδρες των Δήμων της περιοχής ευθύνης της. Προκειμένου να αποφευχθεί σύγχυση μεταξύ των παραγωγών λόγω διαφορετικών ημερομηνιών ανάρτησης στους Δήμους, οι τυχόν ενστάσεις θα υποβληθούν στα γραφεία της ΔΑΟΚ Τριφυλίας ΠΕ Μεσσηνίας εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 23/10 ως και την Παρασκευή 27/10.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!
ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ