Επιμένουν στα Φιλιατρά για την αύξηση της εγκληματικότητας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Στην 6ωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για την εγκληματικότητα στις τοποθετήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Φιλιατρών, Δημήτρης Σαρμαντζής και Βασίλης Παπαθεοδοσιου επέμειναν ότι η απουσία τμημάτων θα οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση για την περιοχή.
Ο δημοτικός σύμβουλος Φιλιατρών Δημήτρης Σαρμαντζής δεν πείστηκε από τα ποσοστά που παρουσίασε σε δελτίο τύπου η Περιφερειακή Διεύθυνσης Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει αναλογικότητα όταν το 60% της αστυνομικής δύναμης στη Μεσσηνία εδρεύει στην Καλαμάτα. Στην συνέχεια εξήγησε ότι : «Υπάρχει αίσθημα ανασφάλειας στα Φιλιατρά και είναι διάχυτο, χωρίς να θέλω να τρομοκρατήσω τον κόσμο. Τουλάχιστον πέντε ληστείες έχουν έρθει στην αντίληψή μου και δεν ξέρω αν έχουν καταγραφεί από την αστυνομία το τελευταίο διάστημα.  Εμμένουμε, για εμάς το θέμα παραμένει ανοιχτό».
Για το ίδιο θέμα ο Δημοτικός Σύμβουλος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου επανέλαβε την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του, με αφορμή την ανησυχία των κατοίκων οδηγώντας το θέμα ωστόσο σε άλλη οπτική γωνία.
Μάλιστα ο κ. Παπαθεοδοσίου υποστήριξε ότι: «Όσον αφορά την ασφάλεια στην Τριφυλία, δεν υπάρχει ασφάλεια, θα θρηνήσουμε θύματα, τα Φιλιατρά, οι πόλεις της Τριφυλίας δυστυχώς έχουν αλλοτριωθεί από ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Η ασφάλεια έχει δυο παραμέτρους, και την έκταση της ασφάλειας και την πληθυσμιακή έκταση. Υπάρχει ένα πρόβλημα στην Τριφυλία όσον αφορά την Καλλικρατική ύπαρξη, δεν μπορώ να ασχοληθώ για το γήπεδο του Κοπανακίου, όπως εσείς δεν μπορείτε να ασχοληθείτε για το γήπεδο των Γαργαλιάνων, οπότε εκ των πραγμάτων υφίσταται θέμα Καλλικρατικής ύπαρξης, δομής, ευαισθησίας και συνέχειας».
ΓΙΑΝ. ΜΠ.