55χρονος κυνηγός τραυματίστηκε στο Ραυτόπουλο Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Επικίνδυνο αποδεικνύεται το κυνήγι του αγριόχοιρου στην Μεσσηνίας για τους ίδιους τους κυνηγούς, με αποτέλεσμα πριν λίγα 24ωρα να έχουμε μέχρι και τραυματισμό ενός 55χρονου κυνηγού από την Κυπαρισσία, όταν απέφυγε αγέλη αγριόχοιρων σε περιοχή του Ραυτόπουλου Τριφυλίας.
Ο έμπειρος κυνηγός μέλος του Συλλόγου της Κυπαρισσίας, κατάφερε με προσεκτικές κινήσεις να κρυφτεί καθώς τραυματίστηκε αρχικά στην προσπάθειά του να θηρεύσει το ζώο με απευθείας κίνηση, αλλά το ζώο κατάφερε δύο φορές να τον τραυματίσει στο αριστερό του πόδι. Φαίνεται ότι τα μέτρα ασφάλειας παίζουν μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια να απομονωθεί το άγριο ζώο ώστε να μην προκαλέσει προβλήματα κατά την διάρκεια του κυνηγίου.
Θυμίζουμε ότι καταστροφικές είναι οι ζημιές που έχουν προκαλέσει σε καλλιέργειες αγέλες αγριογούρουνων από τη μια άκρη της Μεσσηνίας ως την άλλη. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πληθυσμός των ζώων έχει αυξηθεί επικίνδυνα και πέφτουν τις νύχτες μέσα σε αμπελώνες, συκεώνες και κηπευτικά δημιουργώντας προβλήματα όπως στη Μάνη όπου κατέστρεψαν αμπελώνες, στην Τριφυλία καταστρέφοντας ελιές και κηπευτικά.
ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε δηλώσεις του μετά την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου όπου επιτρέπεται το κυνήγι του είδους ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Νίκος Κατσαρελάς, είχε επισημάνει ότι “είναι γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί υπερπληθυσμός αγριόχοιρου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές ζημιές”. Μάλιστα είχε διατυπωθεί η πρόταση κάποια στιγμή οι αγρότες με μεθοδικότητα να δημιουργήσουν κυνηγετικά καταφύγια μόνο για τον αγριόχοιρο δεδομένου ότι τα αγριογούρουνα προτιμούν να βρίσκουν στέγη στα καταφύγια, δεδομένου ότι σύμφωνα με την νομοθεσία τις νυχτερινές ώρες το κυνήγι να απαγορεύεται. Το θέμα πάντως έχει απασχολήσει τόσο την  Ομοσπονδία Πελοποννήσου αλλά και το αρμόδιο υπουργείο ώστε να βρεθεί λύση.
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ