Οι δηλώσεις Νικολάκου αντιπαρέρχονται την πραγματικότητα για τη μεταφορά μαθητών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αφορμή δηλώσεις της κ. Νικολάκου για τη μεταφορά μαθητών, σε σχέση με προσφυγή που είχε ασκήσει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ ΔΧ Καλαμάτας, η Δικηγορική Εταιρεία Παναγιωτόπουλος – Δημοπούλου, σαν νομικός παραστάτης των προσφευγόντων, εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση:

Δυστυχώς, το πρίσμα της πολιτικής εντύπωσης για μια ακόμα φορά παρερμήνευσε ή, ακριβέστερα, διαστρέβλωσε την ουσία μιας καθαρά νομικής υπόθεσης, όπως είναι η νομιμότητα της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία ακύρωσε τον προκηρυχθέντα διαγωνισμό της Π.Ε. Μεσσηνίας για τη μεταφορά των μαθητών.

Οι δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου αντιπαρέρχονται την πραγματικότητα, ότι δηλαδή δεν υπάρχει απόρριψη της ουσίας της προσφυγής, που κατέθεσε μεταξύ άλλων και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ ΔΧ Καλαμάτας, αλλά μόνο αρνητική κρίση τής Επιτροπής για την αρμοδιότητά της να αποφανθεί ακριβώς για την ίδια την ουσία της υπόθεσης.

Και ανεξάρτητα, πάντως, από την νομική βασιμότητα της απόφασης αυτής (ο σχολιασμός της οποίας θα ήταν άκαιρο και εσφαλμένο να γίνει στην παρούσα χρονική στιγμή χωρίς τη γνώση του ακριβούς περιεχομένου της), σε κάθε περίπτωση οι προσφεύγοντες κατέγραψαν την πρώτη σημαντική επιτυχία τους, αφού η νομιμότητα της ακυρωτικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου παραμένει εκκρεμής και η τελευταία εγκλωβισμένη στα νομικά της αδιέξοδα, όπως αυτό προέκυψε και από τις δηλώσεις της κας Αντιπεριφερειάρχη, η οποία μίλησε για την ανάγκη περαιτέρω μελέτης και διευκρίνησης του σχετικού νομικού πλαισίου.

Εξάλλου, για ποια νομιμότητα της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής μπορούμε να μιλάμε όταν σήμερα βρισκόμαστε σε καθεστώς παρατάσεως παλαιότερων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών και με την ουσία της υπόθεσης ανοιχτή σε όλα τα επίπεδα διοικητικής και δικαστικής κρίσης;

 

Για τη δικηγορική εταιρεία

 

 

ΧΡΗΣΤΟΣ Θ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

DROIT PUBLIC AIX-MARSEILLE III

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ 97 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΤΗΛ. 27210 22362-92845