Εκπλήξεις στις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Χωρίς χρίσματα και στην Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τα χρίσματα και η απλή αναλογική μεταβάλλουν το σκηνικό των επόμενων Δημοτικών εκλογών τόσο στη Μεσσηνία αλλά κυρίως στην Τριφυλία που οι ζυμώσεις θα αυξηθούν από το νέο έτος.
Σε ότι αφορά το γαλάζιο κόμμα ήδη επικρατεί η άποψη της πλειοψηφίας των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μη δοθούν χρίσματα από το κόμμα της Ν.Δ. για τις επόμενες δημοτικές εκλογές όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» και αναδημοσίευσαν πολλές έγκριτες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Και αυτό γιατί αρκετές τοπικές οργανώσεις αντί να ασχολούνται με τις εθνικές εκλογές, είχαν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και να αναλώνονται αποκλειστικά με τις δημοτικές εκλογές.
Από την άλλη πλευρά σε αρκετούς δήμους της χώρας έχουν ήδη αναγγείλει την υποψηφιότητα τους αρκετά στελέχη των τοπικών κοινωνιών, που σημαίνει ότι η αποκλειστική στήριξη από το κόμμα σε ένα στέλεχος θα δημιουργούσε άμεσα δυσαρέσκεια και αντιδράσεις στα υπόλοιπα. Η απλή αναλογική διευκολύνει τις συνεργασίες αλλά κυρίως απομυθοποιεί το άχαρο μοντέλο της πλειοψηφίας που..αποφασίζει και διατάσσει σε Δήμους χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από τις παρατάξεις.
ΓΡΙΦΟΣ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ…ΑΛΛΑΓΕΣ
Θετικότατες λοιπόν οι εισηγήσεις της πλειοψηφίας των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφενός μεν γιατί τα στελέχη των τοπικών οργανώσεων θα αφοσιωθούν στην επίτευξη του κύριου στόχου, δηλαδή στην επικράτηση της Ν.Δ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και αφετέρου κατά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα δοθεί η ευκαιρία να τιμηθούν από το σύνολο του εκλογικού σώματος οι άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν, εργάζονται και ενδιαφέρονται διαχρονικά για το δήμο τους. Άλλωστε κάθε τοπική κοινωνία γνωρίζει καλά τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
Σε ότι αφορά την Τριφυλία οι ζυμώσεις θα κορυφωθούν με το νέο έτος καθώς νέοι παίκτες ίσως μπουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης ανακατανέμοντας την τράπουλα των εξελίξεων. Ενδιαφέρον σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει από έμπειρο αυτοδιοικητικό πρόσωπο με εμπειρία σε θέματα Δήμων της Αττικής, από επιχειρηματίες, από γνωστό άνθρωπο των μέσων ενημέρωσης από Αθήνα που εκτιμούν ότι η Τριφυλία αν χάσει το τρένο της ανάπτυξης με το ΕΣΠΑ, τότε θα οδηγηθεί στην λήθη και την απομόνωση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ