“Ημέρα Πρόληψης – Σακχαρώδης Διαβήτης”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διανύοντας συνεχώς αποστάσεις και αγαπώντας με έναν απελπισμένο έρωτα τόσο αυτή την ακριτική γωνιά όσο και τους λησμονημένους κατοίκους της, περιμένουμε καθημερινά στη στροφή για τον προορισμό του τρίπτυχου «Πρόληψη-Θεραπεία-Αποκατάσταση».

Έτσι, για δεύτερη συνεχή χρονιά ανταμωθήκαμε με το μαγεμένο βλέμμα των Μανιατών την Ημέρα Πρόληψης του Σακχαρώδη Διαβήτη. Με αφορμή τις 14 Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, και σε συνεργασία με τη Μονάδα Σακχαρώδη Διαβήτη και Μεταβολισμού της Θεραπευτικής Κλινικής  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», ορίσαμε το ραντεβού μας για τις 3 Νοεμβρίου στο Κέντρο Υγείας καιγια τις 4 Νοεμβρίου στα χωριά – οικισμούς της Μάνης, για όσους πολίτες αδυνατούσαν να προσέλθουν.

Πλήθος ασθενών εξετάστηκαν και έλαβαν συμβουλές από την καθηγήτρια κα Α. Μητράκου, η οποία μίλησε στο κοινό τονίζοντας τη σημασία των αλλαγών του τρόπου ζωής  στην καλή ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ακολούθησε η εκπαίδευση του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, με την κατάρτιση παλαιότερων και νεότερων συναδέλφων στις τελευταίες εξελίξεις της αντιδιαβητικής θεραπείας.

Θερμές ευχαριστίες στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», στο Διευθυντή της, Καθηγητή και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Α. Μ. Δημόπουλο και στην Αν. Καθηγήτρια κα Α. Μητράκου.

Αυτός εδώ ο τόπος δεν συγκεντρώνει όλους τους μήνες και όλες τις ημέρες· κάποιες από αυτές μπορεί να είναι μνημειώδεις και άλλες επικίνδυνες στα διχαλωτά σοκάκια της Μάνης.

Αναρωτιέμαι… αυτή την ημέρα του Νοέμβρη ήταν παράξενη η αγάπη μου ή η προσφορά όλων των εργαζομένων προς τους πολίτες-ασθενείς;

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο σημαντικά που δεν μας δίνουν τη δυνατότητα για ένα μεγαλειώδες Δελτίο Τύπου, για αυτό θα συνεχίσουμε να αναζητούμε την απάντηση στο δύσκολο αίνιγμα της Σφίγγας.

Εις το επανιδείν…

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

Dr.  Ανάργυρος Δ. Μαριόλης