«Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδους Διαβήτη» στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Με ομιλία και μετρήσεις για τον διαβήτη τελείωσαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στην Κυπαρισσία, στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδους Διαβήτη», με την καθοδήγηση που παρείχε ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης.
Εξαιρετική παρουσία είχε η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» με αφορμή τις ενημερώσεις που σημειώθηκαν στις πόλεις της Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τους Δήμους, υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδους Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.
Μάλιστα με επιτυχία έγινε στην αίθουσα του Δ.Σ. Τριφυλίας δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), ενώ ακολούθησε η συγκινητική ομιλία που έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας, Αθανασία Καρούνου η οποία μίλησε για την συμβίωση με τον διαβήτη για 35 χρόνια περίπου και τα συναισθήματα που βιώνει ή ίδια. Ακολούθως ο ειδικός καρδιολόγος Α’ Καρδιολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Εμ. Μάκαρης, ανέπτυξε το θέμα «Διαβήτης και καρδιά» ενώ ο κ. Χαλβατσιώτης ανέπτυξε το θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης: Μια σύγχρονη μάστιγα».
Χαιρετισμό πριν την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δήμαρχος Τριφυλίας αναφερόμενος στην συγκεκριμένη ασθένεια με δεδομένη την ευαισθησία του ιατρικού κόσμου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ