Σε αργία από Δήμαρχος τίθεται και ο Άρης Σταθόπουλος!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 28 πρόσωπα για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων (κακουργηματικού χαρακτήρα) και σύσταση συμμορίας κατά περίπτωση, έγινε γνωστό πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εκτός των άλλων κωλυμάτων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, έχει να αντιμετωπίσει και τη νομοθεσία που αφορά τους αιρετούς άρχοντες.

Συγκεκριμένα, τίθεται αυτοδικαίως σε αργία από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Πειραιά, επειδή –βάσει νόμου- έχει παραπεμφθεί για κακούργημα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.Υπάρχει, όμως, ακόμη ένα πρόσωπο ανάμεσα στα 28, που έχει αιρετό αξίωμα:

Πρόκειται για τον Άρη Σταθόπουλο, που αντιμετωπίζει τις δύο παραπάνω κατηγορίες και παράλληλα του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο (γι’ αυτό και παραιτήθηκε προ πολλού από το Δ.Σ. της ΕΠΟ και την προεδρία της ΕΠΣ Μεσσηνίας) και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Μάλιστα το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την αίτηση άρσης περιοριστικών όρων που είχε υποβάλλει από τις 10 Ιουνίου 2016.

Ο Άρης Σταθόπουλος είναι από το 2014 Δήμαρχος Οιχαλίας, ένας Δήμος που συστάθηκε με το πρόγραμμα Καλλικράτης και έχει έδρα τον Μελιγαλά Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με το Νόμο, τίθεται αυτοδικαίως σε κατάσταση αργίας λόγω αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, παράλληλα με την επιβολή περιοριστικών όρων. Την διαδικασία την κινεί ο Ελεγκτής Νομιμότητας που οφείλει να θέσει τον υπόδικο αιρετό σε αργία. Τυχόν άρνηση ή υπαίτια καθυστέρηση του Ελεγκτή Νομιμότητας να εκδώσει άμεσα τη σχετική διαπιστωτική πράξη, συνιστά παράβαση καθήκοντος…

http://www.sdna.gr