Ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στη Λακωνία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών προκάλεσε η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (16/11) σε περιοχές του Δ. Ευρώτα. Οι παραγωγοί της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς είδαν την παραγωγή τους να χάνεται μέσα σε λίγες ώρες και, μάλιστα, στην περίοδο έναρξη της συγκομιδής.

Όπως ανέφερε  ο αντιδήμαρχος Δήμου Ευρώτα και υπεύθυνος του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης Ηλίας Παναγιωτακάκος, ολοκληρωτική καταστροφή έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σε Δαφνί, Κροκεές και Στεφανιά, ενώ προβλήματα και ζημιές υπάρχουν στις Γούβες, σε περιοχές της ΔΕ Γερακίου και στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας  του Δήμου.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ο ποταμός Ευρώτα έχει «φουσκώσει» και η στάθμη του έχει αυξηθεί επικίνδυνα.

«Αυτή τη στιγμή τα φαινόμενα βρίσκονται σε ύφεση, όμως ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει για τις επόμενες ώρες. Πάντα ελλοχεύει και ο κίνδυνος υπερχείλισης του Ευρώτα. Ο Δ. Ευρώτα προχώρησε σε άμεση κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την προστασία των πολιτών» τόνισε ο Ηλ. Παναγιωτακάκος.

Ενδεχεται η καταστροφη στην Λακωνια να ξεπερασει καθε προηγουμενο γιατι δεν ηταν τοπικο αλλα σε πλειστες περιοχεςμικρης διαρκειας εδω αλλα αρκουν 2-3 λεπτα μονο για ελιες πορτοκαλιες ντοματες…

Publié par Κώστας Καρυτσιώτης sur jeudi 16 novembre 2017

http://www.lakonikos.gr