Προφυλακίστηκε ο 19χρονος Πακιστανός για την διακίνηση των 41 μεταναστών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αθώος ο ένας, προφυλακίστηκε ο δεύτερος, με περιοριστικούς όρους ο τρίτος συλληφθείς είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από την αποπεράτωση της ανακριτικής διαδικασίας για την υπόθεση διακίνησης 41 μεταναστών στην περιοχή της Τριφυλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολύωρες ήταν οι καταθέσεις δύο ατόμων που συνελήφθησαν για την υπόθεση καθώς μετά την απολογία τους στο δικαστικό μέγαρο της Κυπαρισσίας. 
Οι κατηγορίες αφορούσαν συνολικά δύο Έλληνες και έναν Πακιστανό για παράβαση της νομοθεσίας περί παράνομης εξόδου με κίνδυνο κατά ζωής. 
Αρχικά ελεύθερος αφέθηκε την Δευτέρα μετά από πολύωρη κατάθεση με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως Κυπαρισσίας και της ανακρίτριας ο 56χρονος Τριφύλιος ημεδαπός καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του για την υπόθεση, ενώ ο 19χρονος Πακιστανός που φέρεται να ήταν καπετάνιος του μοιραίου σκάφους όταν ολοκληρώθηκε η απολογία του κρίθηκε ένοχος και οδηγείται στις φυλακές του Ναυπλίου καθώς προφυλακίστηκε. 
Τέλος το βράδυ της Τρίτης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, καταβολή εγγύησης και παρουσία σε Αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. ο 60χρονος Έλληνας από την Ζάκυνθο που είχε συλληφθεί από τις αρχές μετά από απόφαση των εισαγγελικών αρχών..

Γ. ΜΠ.