Συναυλία με τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα και τη Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Μουσικές του Κόσμου», η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών – αλλά και φίλων – των Σχολών της «Φάρις») προσκαλούν το κοινό την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, όπου η μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα με την συνοδεία της Μαρίας Παπαπετροπούλου στο πιάνο θα μεταφέρουν τους ακροατές στην εποχή του Μεσοπολέμου.

Η έννοια «μεσοπόλεμος» αφορά στη χρονική περίοδο μεταξύ Πρώτου και Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (1917-1939). Την περίοδο αυτή συγκλόνισε η οικονομική κρίση του 1929. Παράλληλα, το κίνημα του αναθεωρητισμού οδήγησε στην άνοδο του αυταρχισμού και του εθνικισμού, που κορυφώθηκε με το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ταυτόχρονα όμως η περίοδος του Μεσοπολέμου θα αποτελέσει μια περίοδο καλλιτεχνικών ζυμώσεων με σπουδαία επιτεύγματα σε όλες τις τέχνες.
Μεγάλοι συνθέτες της εποχής άφησαν αριστουργήματα και κάποια από αυτά θα απολαύσει το κοινό στη συναυλία της ερχόμενης Κυριακής: τραγούδια από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, αλλά και από την Ελλάδα, των Cole Porter, Francis Poulenc, Kurt Weill, George Gershwin, Κλέωνα Τριανταφύλλου (Αττίκ), Μιχάλη Σουγιούλ, Κώστα Γιαννίδη κ.ά.