Σήμερα το κοινωνικό μέρισμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος ολοκληρώθηκε και η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους γίνεται σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Συνολικά, εγκρίθηκαν 1.313.148 αιτήσεις νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 3.249.000 δικαιούχους, δηλαδή στο 30% του πληθυσμού της χώρας.

Το ύψος του υπό διανομή ποσού ανέρχεται σε 727 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες ξεκίνησαν την πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος από το απόγευμα της Πέμπτης.

Προκειμένου να συμπεριληφθούν επί πλέον κατηγορίες δικαιούχων που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης κατά την προηγούμενη φάση της διαδικασίας, η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος (www.koinonikomerisma.gr) θα ανοίξει εκ νέου κατά το χρονικό διάστημα από τις 15 έως τις 26 Δεκεμβρίου.

Μία τελευταία ευκαιρία για να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα θα έχουν από Δευτέρα κατηγορίες δικαιούχων, καθώς θα ανοίξει πάλι το www.koinonikomerisma.gr.

Η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να ανοίξει εκ νέου από τη Δευτέρα και για λίγες μέρες.

Έτσι ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τις μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων.

Επίσης στη δεύτερη ευκαιρία αναμένεται να περιλαμβάνονται ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών για τους οποίους δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα, αλλά και νοικοκυριά που έχουν λάθος στις φορολογικές τους δηλώσεις και δήλωσαν δαπάνες φροντιστηρίων στο πεδίο για τις  δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων.

Μια ακόμη ευκαιρία θα έχουν και νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν ή ακυρώθηκαν.