Σκοπιανό και πολυνομοσχέδιο: “ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ….”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται εκ νέου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς οι εκκρεμότητες απέναντι στους δανειστές, σε συνδυασμό με την υφεσιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον, ενώ τα βλέμματα συγκεντρώνονται ξανά στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου όπου κρίνεται η έγκριση  ή όχι για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης και στη συνέχεια, στις αρχές Φεβρουαρίου, η εκταμίευση της δόσης από τον ESM, το ύψος της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.
Παράλληλα, το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο προκαλεί πολιτικούς τριγμούς..Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στην προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι αλλαγές στο «επίδομα παιδιού», καθώς και φορολογικά ζητήματα, τα οποία, ωστόσο, χαρακτηρίζονται «διαδικαστικού χαρακτήρα».
Η αλήθεια όμως είναι ότι η πρόσφατη ατζέντα του Σκοπιανού ζητήματος, έχει αλλάξει την πολιτική ατζέντα προφανώς για εσωτερική κατανάλωση, καθώς το Πολυνομοσχέδιο αποτελεί ένα ακόμα βαθύ χέρι στην τσέπη των Ελλήνων και την οικονομική τους αυτοτέλεια. Για το Σκοπιανό ή αλλιώς το ιστορικό όνομα του κρατιδίου που ως γνωστόν είναι ‘Βαρντάσκα’ παίζεται ένα διπλωματικό, στρατηγικό, πολιτικό παιχνίδι καθώς στο μόνο που άπαντες συμφωνούν είναι ότι τα Σκόπια πρέπει να αποκηρύξουν επεκτατικές βλέψεις.
Επειδή τυχαίνει να είμαι απόγονος των Ντρέδων που απελευθέρωσαν την Δυτική Μεσσηνία, θα μπορούσα να εκφράσω προς τους πολιτικούς ταγούς την ρήση να είναι προσεκτικοί στις..λεπτομέρειες! Κυρίως διότι αν δεν είχαν απελευθερώσει οι Ντρέδες τον τόπο μας, οι οπλαρχηγοί την ιστορική Καλαμάτα, οι κύριοι πολιτικοί μας δεν θα ήταν στην καρέκλα που απλόχερα του προσέφερε η εξουσία. Επομένως δεν τους ανήκει. Ανήκει στο λαό, καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα “η εξουσία πηγάζει από τον λαό”. Εκτός αν όλα γίνονται για το θεαθήναι και η ονομασία στο τέλος όπως πρέπει να μην περιέχει καν το παράγωγο του όρου Μακεδονία!
Αλλά καλύτερα να τους πούμε το ιστορικό ποίημα του Κυπαρίσσιου Μιχάλη Κατσαρού που έλεγε “
Αντισταθείτε πάλι σ’ όλους αυτούς που λέγονται μεγάλοι
στον πρόεδρο του Εφετείου αντισταθείτε
στις μουσικές τα τούμπανα και τις παράτες
σ’ όλα τ’ ανώτερα συνέδρια που φλυαρούνε
πίνουν καφέδες σύνεδροι συμβουλατόροι
σ’ όλους που γράφουν λόγους για την εποχή
δίπλα στη χειμωνιάτικη θερμάστρα
στις κολακείες τις ευχές στις τόσες υποκλίσεις
από γραφιάδες και δειλούς για το σοφό αρχηγό τους”
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ