Aποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας εις μνήμην του Διευθυντή, κ. Ιωάννη Κωστάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που τοποθετήθηκε στο δημοτικό σχολείο Μεθώνης εις μνήμην του Διευθυντή, κ. Ιωάννη Κωστάκη, ο οποίος μετά τον πόλεμο του 1940 πήρε την πρωτοβουλία για την ανέγερση του δημοτικού σχολείου Μεθώνης.

Μετά από μεγάλο αγώνα του Ι. Κωστάκη, για την οικοδόμηση του σχολείου δόθηκαν χρήματα από το Κράτος, από του κατοίκους της Μεθώνης, καθώς επίσης έγινε λαχειοφόρος αγορά και εστάλησαν χρήματα από τους Μεθωναίους της Αμερικής.

Επίσης εργάσθηκαν ανιδιοτελώς για την ανέγερση αυτού του σχολείου πολλοί εξειδικευμένοι τεχνίτες και εργάτες, κάτοικοι της Μεθώνης, γεγονός για το οποίο είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την ανιδιοτελή αυτή προσφορά στον τόπο τους.

Φωτογραφία του Dimitris Kafantaris.
Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης Δημήτριος, δήλωσε τα εξής:

« Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε τον αείμνηστο Ιωάννη Κωστάκη, τον άνθρωπο που πριν πολλά χρόνια πήρε την πρωτοβουλία και έκανα τα αδύνατα δυνατά για να ανεγερθεί αυτό εδώ το σχολείο. Η πρωτοβουλία του ας αποτελεί έμπνευση για κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό αυτού του τόπου.»