Costa Navarino: Στην τελική ευθεία το πρώτο IRONMAN®70.3®Greece

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η διοργάνωση για το πρώτο IRONMAN στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία ενώ σε λιγότερο από ένα μήνα, περίπου 1.500 συμμετέχοντες μαζί με τους 3.000 συνοδούς τους, ετοιμάζονται να επισκεφθούν την Μεσσηνία και να απολαύσουν το σπανίου φυσικού κάλλους ελληνικό τοπίο και την κορυφαία εμπειρία φιλοξενίας της Costa Navarino.

Ο δημοφιλής αγώνας, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την I.Q.Sports, θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Στο πλαίσιο της Ενημέρωσης Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του προ-γράμματος του αγώνα, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Ιωάννης Γούλιος, δήλωσε:

αποτελεί προτεραιότητα μας και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις επιχειρηματικές κινήσεις σαν τη συγκεκριμένη, που αναδεικνύουν τη χώρα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ανέφερε μεταξύ άλλων:

Είναι γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει μια ιδιαίτερη προσπάθεια για να αναδείξει το δικό της τουριστικό προϊόν. Η προσπάθεια είναι διττή, από τη μία πλευρά το δημιουργούμε και από την άλλη το προβάλουμε και το προωθούμε. Χαίρομαι ακόμα περισσότερο γιατί αυτή η προσπάθεια απολαμβάνει της διεθνούς αναγνώρισης.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΕΜΕΣ κ. Στέφανου Θεοδωρίδη σχετικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ότι «η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για αυτά τα αποτελέσματα», ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι «το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας χρειάζεται ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο για να καλύψει τις ανάγκες της Πελοποννήσου. Η εκτίμησή μου είναι, λοιπόν, ότι θα πρέπει να προχωρήσει σύντομα η κυβέρνηση στη δημιουργία αυτού του ΣΔΙΤ ή του μοντέλου παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας».

«Κάποιοι άλλοι είναι κάπου αλλού» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης, «δεν ανήκει στους Πελοποννήσιους η μιζέρια. Γιατί οι συμπατριώτες μας δεν μπορούν να μπουν στη λογική της μιζέριας. Οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη για όραμα, για προσδοκίες και πάνω απ’ όλα για ζωντάνια».

Μιλώντας για το πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Costa Navarino, ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ A.E τόνισε:

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά καλωσορίζουμε την πρώτη διοργάνωση IRONMAN®70.3® που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. Στην Costa Navarino, πιστεύουμε ακράδαντα και έχουμε επενδύσει από την αρχή της λειτουργίας μας, σε αθλητικές υποδομές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία διοργανώσεων τέτοιου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με τον Θανάση Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΥ ΖΗΝ GREECE και I.Q.Sports:

Το IRONMAN αποτελεί τον κορυφαίο, παγκοσμίως, αγώνα τριάθλου και η συμμετοχή σε αυτόν είναι όνειρο για κάθε τριαθλητή. Είμαστε χαρούμενοι που από την πρώτη στιγμή έχουμε στο πλευρό μας τους φορείς Τουρισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμους Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας, την ΕΟΜΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου) την ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας) την Εθνική Τράπεζα, την Elpedison, εταιρίες όπως τη SKODA, τη Βιοϊατρική, τη ΒΙΚΟΣ, τον ΟΠΑΠ, την Οικογέ-νεια Χριστοδούλου, τη GU Energy Greece, τη Pharmacy 295 και βεβαίως την τοπική κοινωνία.Με τη στήριξη όλων και εντατική δουλειά, επιδιώκουμε να πάμε τον Τουρισμό ένα βήμα παραπέρα, ανοίγοντας δρόμο για τον Αθλητικό Τουρισμό.

Τη δυναμική του IRONMAN®70.3®Greece, Costa Navarino ανέδειξε ο Μάικ Αργύρης, Race Director της διοργάνωσης, παρέθεσε εντυπωσιακά στοιχεία του αγώνα όπως 1500 συμμετοχές από 61 χώρες, 80% άνδρες, 20% γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 42 ετών, με το μεγαλύτερο άν-δρα 72 ετών και γυναίκα 65 ετών και 700 εθελοντές.

Οι όμορφες, αλλά και απαιτητικές διαδρομές, είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσουν μία ξεχωριστή και συγχρόνως δυνατή εμπειρία που επιβεβαιώνει απόλυτα το όνομα του αγώνα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η διοργάνωση τίμησε τον Χρήστο Γαρέφη, διακεκριμένο αθλητή και τριαθλητή με μακρόχρονη πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο, παραδίδοντας του το αγωνιστικό «Νο.1» για τη συμμετοχή του στον πολυαναμενόμενο αγώνα.

Ο Χρήστος Γαρέφης, που ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο ηλικιακό γκρουπ ανδρών 60-64 ετών, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην αξία της άθλησης, πέρα από επιδόσεις, ως βασικό γνώμονα για μια καλή και ισορροπημένη ζωή.