“IASIS ΑΜΚΕ”: Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την 01/09/2021 ξεκίνησε στην Καλαμάτα, η λειτουργία Κέντρου Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια. Το έργο είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποιείται από την «IASIS ΑΜΚΕ».

Το Κέντρο Ημέρας απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία της Μνήμης, νοσούντες από Άνοια, καθώς και στους Φροντιστές τους. Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ Υπηρεσίες όπως Ιατρική Διάγνωση, Νευροψυχολογική και Ψυχομετρική Εκτίμηση, Νοητική Ενδυνάμωση, Εργοθεραπεία, Φυσικοθεραπεία, Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις, Συμβουλευτική και Ψυχοεκπαίδευση σε Ατομικό και Ομαδικό επίπεδο.

Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από ειδικευμένους Ιατρούς, Ψυχολόγους, Νοσηλευτή, Εργοθεραπεύτρια, Φυσικοθεραπεύτρια και Κοινωνική Λειτουργό.

Εκτός από την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας, σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας είναι η πρόληψη υγείας, η ευαισθητοποίηση της κοινότητας στις διαταραχές μνήμης και άνοιας, η μείωση των νοσηλειών στα νοσοκομεία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο, 27210-92272 & 27210-94590 ή μέσω e-mail, στο iasisamkekalamata@gmail.com.