Let’s bee together 🐝🐝

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σου αρέσει να απολαμβάνεις δροσερό καρπούζι; Μπορείς να φανταστείς τη σαλάτα σου χωρίς αγγουράκι; Κι όμως, δεκάδες φρούτα και λαχανικά που αγαπάμε εξαρτώνται από τις μικρές αλλά ακούραστες μέλισσες! Οι αγαπημένες μας φίλες είναι από τα πιο σημαντικά έντομα-επικονιαστές: με την επικονίαση, μεταφέρουν τη γύρη από το αρσενικό στο θηλυκό μέρος του άνθους, και έτσι επιτυγχάνουν τη γονιμοποίησή του και τη δημιουργία του καρπού. Χωρίς αυτές, οι 71 από τις 100 πιο σημαντικές καλλιέργειες παγκοσμίως κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Οι πληθυσμοί των μελισσών μειώνονται, και γι’ αυτό θέλουν τη βοήθειά μας! Μπορούμε να καλλιεργήσουμε μελισσοκομικά φυτά και λουλούδια στο μπαλκόνι, τον κήπο ή την αυλή, να αποφεύγουμε τα φυτοφάρμακα και να προτιμάμε βιολογικές, ντόπιες ποικιλίες, να φτιάξουμε “ξενοδοχεία” φωλιές για τα ωφέλιμα έντομα, και να διαδώσουμε το μήνυμα ότι οι μέλισσες μας χρειάζονται! Δες περισσότερα για το πώς μπορείς κι εσύ να τις βοηθήσεις.

Bee a friend!

Σήμερα, οι πολύτιμες μέλισσες έχουν τη γιορτή τους! Γιόρτασε μαζί μας την Εβδομάδα Μέλισσας που οργανώσαμε στο Instagram, μαζί με τη The Beecamp, μία οργάνωση που έχει στόχο την προστασία των μελισσών, και μη χάσεις το live που οργανώνουμε μαζί αύριο Παρασκευή, στις 19:00, στη σελίδα μας στο Instagram! Μέχρι τότε, δες περισσότερα για το πώς μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ τις μέλισσες.

Bee a bee lover!