«Mission Καλαμάτα»: Συζήτηση για το Θεματικό Άξονα «Κτήρια / Εγκαταστάσεις»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των θεματικών εργαστηριών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας σύνταξης της πρότασης υποψηφιότητας του Δήμου Καλαμάτας για την Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030.

Χθες, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αναπτύχθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων «Χρ. Μαλαπάνης», στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, με αφορμή το Θεματικό Εργαστήρι του Άξονα Κτήρια / Εγκαταστάσεις, παρουσιάστηκαν μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία και προτάσεις, ενώ παρέμβαση υπήρξε και από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. «Μέσα από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, μέσα από τη ζύμωση απόψεων, ιδεών, προσεγγίσεων για ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Καλαμάτας, έχουν προκύψει ουσιαστικές προτάσεις για αναγκαίες παρεμβάσεις με φόντο την μετεξέλιξη της πόλης και την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλόπουλος.

Συντονιστής του εν λόγω Θεματικού Άξονα είναι ο Θεοφύλακτος Κουφοσωτήρης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), ενώ εισηγητές των ενοτήτων είναι οι Γιώργος Γιαννόπουλος (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) στην ενότητα Ενέργειας Κτηρίων & Εγκαταστάσεων, ο Σταύρος Μπαρδής (Πολιτικός Μηχανικός) στην ενότητα επισκευές παλαιών κτηρίων και o Παναγιώτης Σάμιτας (Αρχιτέκτων Μηχανικός) στην ενότητα Νέες κατασκευές.