O Δήμος μας χρειάζεται μια δημοτική Αρχή που θα αντιμετωπίζει όλους τους συνδημότες μας με την ίδια φροντίδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες,

Μετά από  πολύ σκέψη αποφάσισα  να θέσω υποψηφιότητα με τη Δημοτική Παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη   «Πρότυπος Δήμος», γιατί πιστεύω βαθιά  στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως αναγκαία προϋπόθεση για την βελτίωση και αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν θελήσουμε μπορούμε να βελτιώσουμε τα τοπικά μας πράγματα  σε τέτοιο μάλιστα βαθμό ώστε να αποκτήσουμε έναν Δήμο πραγματικά Πρότυπο, έναν δήμο ξεχωριστό με όλες τις σύγχρονες Ευρωπαϊκές  προδιαγραφές.

Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις, δεν πετώ στα σύννεφα, γνωρίζω τις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Έχω όμως την πίστη ότι μπορούμε να πάμε πιο μπροστά, να δώσουμε στους δημότες της Καλαμάτας και των γύρω περιοχών του Δήμου μας  μια ευκαιρία ανάπτυξης και προοπτικής.

Ο εφησυχασμός και η απαισιοδοξία δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνει η πατρίδα μας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να ολιγωρούμε και να παραμένουμε στα γνωστά και καθιερωμένα.

Πρέπει να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, να ανοίξουμε καινούργιους ορίζοντες, να δώσουμε νέα πνοή στην περιοχή μας.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται βούληση,  αποφασιστικότητα και κυρίως δράση.

Μια πόλη σαν την Καλαμάτα με τόσες ομορφιές, με τον ορεινό  όγκο του Ταϋγέτου να την χαϊδεύει τρυφερά περιμένοντας την ανάπτυξη του,  με την παραλιακή ζώνη να ενισχύει τα πλεονεκτήματα της, είναι φανερό ότι οι δυνατότητες μας είναι πολλές.

Ιδιαιτέρως όμως θέλω να σταθώ στα χωριά του Ταϋγέτου η χωριά της Αλαγονίας όπως συνηθίζεται να ονομάζονται, τα περισσότερα από τα οποία  είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς και είναι κρίμα να μην έχουν ακόμα αξιοποιηθεί όπως τους αξίζει..

Η Αλαγονία, η Νέδουσα, οι Πηγές,  η Αρτεμισία, το Καρβέλι και ο Λαδάς αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση για  αναπτυξιακή αξιοποίηση και ο περιπατητικός, θρησκευτικός, ορειβατικός και γαστρονομικός τουρισμός, καθώς και ο αγροτουρισμός και οικοτουρισμός  μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην περιοχή.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Βασίλης Τζαμουράνης είναι ο άνθρωπος που χρειαζόμαστε,  ο τεχνοκράτης   που έχει όρεξη για δουλειά και ξέρει πώς να την κάνει, είναι πεισματάρης και δουλευταράς,  έχει τον τρόπο να οδηγήσει την Καλαμάτα στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα, που όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά και ο ίδιος, «όλα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και ο Δήμος μας χρειάζεται μια δημοτική Αρχή που θα χαρακτηρίζεται από γνώση, σχέδιο, δυναμισμό, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα,  μια δημοτική Αρχή που θα αντιμετωπίζει όλους τους συνδημότες μας με την ίδια φροντίδα και ενδιαφέρον, είτε ζουν στην πόλη είτε ζουν στα χωριά και τις συνοικίες».

Ας τον εμπιστευτούμε.

Νικήτας Βαρελάς
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος