Απεργία 17/5: Αναλυτική λίστα με το ποιοι απεργούν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πανελλαδική Απεργία έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 17 Μαΐου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για το σύνολο του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εξής:

Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Δικαστικοί Επιμελητές Αττικής, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

*Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).
Στην απεργία συμμετέχουν επίσης το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

* Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία προκήρυξε 48άωρη απεργία 16 και 17 Μαϊου.

* Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

* Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. της Τετάρτης.

* Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχει και η ΟΤΟΕ.

* Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

* Οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης 16 Μαΐου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 17 Μαΐου.

Αναμένεται να οριστεί η συμμετοχή των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό που έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί είναι οι στάσεις εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ στις 16, 17 και 18 Μαΐου.