Έγκριση έργων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και τα σημαντικότερα θέματα, επί των οποίων έλαβε αποφάσεις, είναι τα εξής:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ» ΒΕΡΓΑΣ

Ομόφωνα εγκρίθηκε η μελέτη και η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση για ένα πολύ μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας, το οποίο συνίσταται στην παράκαμψη της Βέργας, από το Arosa μέχρι το Aλμυρό και την 1η Επαρχιακή Οδό, για εύκολη πρόσβαση στην Άνω Βέργα. Η παρέμβαση αυτή θα γίνει δεδομένου ότι έχει κατασκευαστεί ο δρόμος Άνω – Κάτω Βέργα. Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 1 εκατ. ευρώ.

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΔΙΤ

Εγκρίθηκε η συμπλήρωση – τροποποίηση προηγούμενης απόφασης ώστε να υποβληθεί κοινή πρόταση με τους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος για ένταξη κατασκευής έργων στον τομέα της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού με τη διαδικασία ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα). Τα προς ένταξη έργα, συνολικού προϋπολογισμού 18,6 εκατ. ευρώ είναι:
Α. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΣΧΟΛΕΙΑ

α/α Τίτλος Έργου Οικόπεδο που προτείνεται Ενδεικτικός προϋπολογισμός
1 Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο -Λύκειο Οικόπεδο του Δήμου ανατολικά «Τέντας» 2.000.000
2 Νέο κτήριο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Οικόπεδο του Δήμου 800.000
3 17ο Δημοτικό Σχολείο (12θεσιο) Οικόπεδο βορείως ΚΤΕΛ 4.300.000
4 11ο Νηπιαγωγείο Στον αύλειο χώρο του 13ου Δ.Σ 1.000.000
5 Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο

Δυτικής Παραλίας

Οδός Λυκούργου (πρώην ΔΕΑΚ) δίπλα στο 1ο Λύκειο 250.000
6 Κλειστή αίθουσα Γυμναστικής  συγκρότημα σχολείων: 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο και 6ο Γυμνάσιο Αύλειος χώρος σχολείων 350.000
7 Νηπιαγωγείο στα Ακοβίτικα Υπάρχει χώρος από το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης 500.000
ΣΥΝΟΛΟ 9.200.000€

Β. ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

α/α Τίτλος έργου Χώρος που προτείνεται Ενδεικτικός προϋπολογισμός
1 Κατασκευή νέων ναυταθλητικών εγκατ/σεων Καλαμάτας Δημοτικός χώρος Λιμενικού Ταμείου που προβλέπεται  από  το masterplan 2.000.000
2 Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου Καλ/τας Οικόπεδο Δήμου Ανατολικά περιοχή Τέντας 4.000.000
3 Κατασκευή κλειστής αίθουσας  γυμναστικής στο Δημοτικό Στάδιο Στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου 400.000
4 Κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου Καλαμάτας Δυτική περιοχή «Παλιάμπελα» 3.000.000
ΣΥΝΟΛΟ 9.400.000€

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί οικονομικά από το πρόγραμμα αυτό, αφού το Δημόσιο θα αναλάβει τη χρηματοδότηση και τη διαδικασία υλοποίησης.

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ»

Εγκρίθηκε η υποβολή προτάσεων για ένταξη στο «πράσινο ταμείο» των παρακάτω έργων, προϋπολογισμού 680.000 ευρώ.
1) η ανάπλαση της οδού Ιατροπούλου, από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι το Μέγαρο Χορού, ώστε να υπάρξει σύνδεση του Μεγάρου Χορού με την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
2) η ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη, από τη Νέδοντος μέχρι τα σκαλιά του Αγίου Νικολάου, με δημοτικό φωτισμό, πεζοδρόμια και θέσεις για φορτοεκφόρτωση – ενδεχομένως να υπάρχουν και ελάχιστες θέσεις για ελεγχόμενη στάθμευση. Στο έργο περιλαμβάνονται η ανάπλαση της οδού Σφακτηρίας (το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπει να είναι πεζόδρομος), καθώς και των οδών που είναι κάθετοι στον πεζόδρομο Αριστομένους. Επίσης, θα γίνει αναβάθμιση της παιδικής χαράς και του πάρκου που βρίσκεται στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, στην προβολή της Κολοκοτρώνη.