Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες σήμερα και από τα βορειοδυτικά σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, τα βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Τρίτη(13-2-18)

Α). Νωρίς το πρωί τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία.

Από το μεσημέρι η Πελοπόννησος (κυρίως η δυτική και νοτιά), η κεντρική Στερεά και πιθανόν η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.

Β). Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο (πάνω από 600 μετρά), τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία (από 600-700 μέτρα), στη Θεσσαλία (στα δυτικά και βόρεια) και τη βόρεια Πελοπόννησο (από 800-900 μέτρα).

Την Τετάρτη (14-2-18)

Α). Μέχρι τις πρωινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, οι Κυκλάδες και η Κρήτη και πιθανόν η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Μέχρι νωρίς το πρωί και μετά πιθανόν ξανά τη νύχτα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος.

Β). Χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν μέχρι το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας.

Αργά τη νύχτα θα ξαναχιονίσει στα ορεινά.