Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας: Ανησυχία και ανασφάλεια στις τοπικές κοινωνίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άμεση ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δήμου Καλαμάτας, καθώς και επέκτασή του για τους Δήμους Μεσσήνης και Οιχαλίας ζητά η Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας. Υπενθυμίζουμε ότι το μνημόνιο υπογράφηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο στις 27 Αυγούστου 2020.

Μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε η ΕΠΚΜ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η Ένωση Πρόεδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας εκ του θεσμικού της ρόλου, ως αποδέκτης των προβλημάτων των Κοινοτήτων όλης της Μεσσηνίας, εκφράζει την ανησυχία και την ανασφάλεια στις τοπικές κοινωνίες που όλοι ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.

Κάθε είδους παραβατικότητα αποτελεί καθημερινό φαινόμενο και για αυτό το λόγο προτείνει τα παρακάτω

1. Να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό ο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με το δήμαρχο Καλαμάτας.

2. Ζητάμε να επεκταθεί και για τους Δήμους Μεσσήνης και Οιχαλίας.

Η Μεσσηνία τόπος προκοπής, ανάπτυξης και προόδου δεν μπορεί να αναπτυχθεί εάν οι πολίτες και οι επισκέπτες της νοιώθουν ανασφάλεια.

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας αντιλαμβανόμενο και συμμεριζόμενο την όλη κατάσταση, τον έντονο προβληματισμό για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν θα συνεργαστεί με όλους με γόνιμες προτάσεις, εφικτές λύσεις και δράσεις για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Διεκδικούμε με ηρεμία νου και νηφαλιότητας το αυτονόητο συνταγματικό δικαίωμα όλων μας.”