Αίτηση, για να μην διδαχθούν τα παιδιά σας τα μουσουλμανικά στοιχεία στο σχολείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΡΙΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει τα μουσουλμανικά στοιχεία που βρίσκονται σε βιβλία μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

 

Στον σύνδεσμο drive.google.com/file/d/0BxcSUS2O16_gWjVKLVg0QVhHYzA/view 

μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτηση, να την υπογράψτε και να την παραδώσετε στο σχολείο του παιδιού σας, ώστε να μην διδαχθεί τα συγκεκριμένα κεφάλαια.

Όπως σας ενημερώσαμε, σε ορισμένα κεφάλαια των σχολικών εγχειριδίων, γίνεται αναφορά στο Ισλάμ και στο Κοράνι.

Ήδη κάποιοι γονείς έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και ζητούν να απαλλαγούν τα παιδιά τους από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Βιβλίο θρησκευτικών της Γ’ και Δ’ Δημοτικού. 

«Προσευχές άλλων θρησκευτικών παραδόσεων» είναι η ονομασία ενός κεφαλαίου που αποτελεί μια πρώτη γεύση για να γνωρίσουν τα παιδιά άλλες θρησκείες, όπως το Ισλάμ.

Μάλιστα, βλέπουμε να αναφέρεται και η γνωστή φράση-τρόμος «Μέγας Αλλάχ», ενώ, σημειώνεται και η αρχή της μουσουλμανικής προσευχής.

Εδώ τίθενται κάποια εύλογα ερωτήματα. Τα παιδιά ηλικίας 9-10 ετών, που πηγαίνουν Τετάρτη Δημοτικού, είναι ικανά να αντιληφθούν τις πολύ μεγάλες διαφορές των θρησκειών και να κατανοήσουν ότι κάποιες- όπως το Ισλάμ- έχουν ακραίες θέσεις;

Και επιπλέον, πόσα παιδιά ξέρουν το «Πάτερ Ημών» ή το «Πιστεύω» απ’εξω, χωρίς να χρειάζεται να το διαβάζουν;..

Ίσως να πρέπει να δοθεί έμφαση στην πλήρη γνώση του Χριστιανισμού, ώστε οι μικροί μαθητές να ξέρουν τη θρησκεία τους, παρά να «εισβάλλει» μέσα στα σχολεία- και μάλιστα στα Δημοτικά- αυτή η … πρώτη γνωριμία άλλων θρησκειών.

Εδώ είναι απόσπασμα από το βιβλίο Θρησκευτικών της Β Γυμνασίου.

Ποιος ακριβώς ο λόγος να υπάρχουν αυτά τα αποσπάσματα στο βιβλίο των Θρησκευτικών; Σκοπός είναι η αλλοίωση του θρησκευτικού αισθήματος των Ελληνόπουλων;

Οι γονείς ήδη έχουν αρχίζει να ξεσηκώνονται και μάλιστα, κάποια ζητούν να απαλλαγούν τα παιδιά τους από το μάθημα των Θρησκευτικών.

https://voicenews.gr