ΑΑΔΕ: Έρχονται αυστηρές ποινές και μεγάλα πρόστιμα για όσους… σηκώνουν χέρι σε ελεγκτές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα εισηγηθεί αυστηροποίηση των ποινών και επιβολή υψηλών διοικητικών προστίμων σε όσους θα ασκούν βία κατά στελεχών της ΑΑΔΕ που θα πραγματοποιούν τους απαραίτητους και νόμιμους ελέγχους.
Ο Γιώργος Πιτσιλής βρέθηκε στο Βόλο και συνάντησε τον τραυματισμένο ελεγκτή της ΔΟΥ Βόλου, ο οποίος δέχθηκε αναίτια επίθεση το βράδυ της Πέμπτης την ώρα του καθήκοντος μέσα σε ταβέρνα στον Πλατανιά του νότιου Πηλίου.

Ο τραυματίας περιέγραψε στον διοικητή της ΑΑΔΕ πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό και πώς τον τραυμάτισε ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας όταν διαπιστώθηκαν οι φορολογικές παραβάσεις, με αποτέλεσμα από τα χτυπήματα να υποστεί κάταγμα στο αριστερό χέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις τρεις αποδείξεις που έλειπαν κατά τον έλεγχο στο συγκεκριμένο κατάστημα στον Πλατανιά, δεν προβλεπόταν πρόστιμο παρά μόνο 250 €, ενώ τώρα μετά τα όσα συνέβησαν προβλέπεται και σφράγισμα του καταστήματος ακόμη και για ένα μήνα.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ είπε στον τραυματία (που είναι και πρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων Μαγνησίας) ότι η υπηρεσία είναι στο πλευρό του και πως θα του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια για την αποκατάσταση της υγείας του.

«Δεν το περιμέναμε»

Παρούσα στην επίσκεψη Πιτσιλή ήταν και η γυναίκα ελεγκτής που γλίτωσε την επίθεση με καρέκλα την τελευταία στιγμή. Όπως είπε η γυναίκα «τίποτα δεν προμήνυε τέτοια εξέλιξη στον έλεγχο που κάναμε, αφού ήταν ίσως ο πιο ήσυχος έλεγχος που έχουμε κάνει. Μας έδωσε η κόρη της ιδιοκτήτριας του καταστήματος ό,τι ζητήσαμε, μέχρι την στιγμή που εμφανίσθηκε αιφνιδιαστικά ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας. Μας προστάτευσαν και μας γλίτωσαν από τα χειρότερα, η κοπέλα, ο σύζυγός της και οι υπόλοιποι“.

Παράλληλα ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ακούγοντας αναλυτικά τα περί του συμβάντος στον Πλατανιά του νοτίου Πηλίου δήλωσε ότι «αυταπατάται όποιος πιστεύει ότι με την βία θα αποθαρρύνει τα στελέχη μας, από το να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Το μόνο που πετυχαίνει ένα τέτοιο άτομο είναι να πολλαπλασιάζει τις δυσμενείς συνέπειες για τον ίδιο. Τις επόμενες ημέρες θα δώσουμε στον υπουργό τις εισηγήσεις μας για την αυστηροποίηση των ποινών για όσους ασκούν βία, επειδή μπορεί να πιστεύουν ότι έτσι θα αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους”.

Πηγή