Αγρότες – συνδικαλιστές καλούνται στα αστυνομικά τμήματα για καταθέσεις λόγω κινητοποιήσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Αγροκτηνοτροφικός σύλλογος Μεσσήνης με ανακοίνωση του καταγγέλει ότι το τελευταίο διάστημα, αρκετοί αγρότες – συνδικαλιστές, καλούνται στα αστυνομικά τμήματα για καταθέσεις για τις κινητοποιήσεις τον Φεβρουάριο 2017.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι αγρότες-αγρότισσες,

Ο σύλλογος μας καταγγέλλει ότι το τελευταίο διάστημα, αρκετοί αγρότες – συνδικαλιστές του συλλόγου μας, καλούνται στα αστυνομικά τμήματα για καταθέσεις.

Μας ζητάνε κατάθεση και μας κατηγορούν επειδή τον Γενάρη – Φλεβάρη του 2017 συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις που διοργάνωσε ο σύλλογος μας, μαζί με άλλους αγρότες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Ήταν πολυήμερες κινητοποιήσεις, που είχαμε αποφασίσει συλλογικά και οργανωμένα.

Όλη την περίοδο των κινητοποιήσεων, αστυνομικές δυνάμεις, κατέγραφαν πρόσωπα και στοιχεία, σαν μυστικοί πράκτορες. Και τώρα μας εμφάνισαν ένα κατηγορητήριο με δεκάδες αγωνιζόμενους αγρότες και άλλους εργατοϋπαλλήλους που μας στήριζαν.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή στάση!!! Ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζοντας την στάση  των προηγούμενων κυβερνήσεων,  ποινικοποιεί τους αγώνες των φτωχών αγροτών. Αγώνες εναντία στο βίαιο ξεκλήρισμα τους που η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει με λάσπες, συκοφαντίες, αστυνομικά τμήματα, δικαστήρια και καταστολή. Τώρα φτάσανε στο σημείο να σημειώνουν και φάτσες, χωρίς λοιπά στοιχεία (πινακίδες αυτοκινήτων και μηχανημάτων) θυμίζοντας άλλες εποχές.

Αυτές οι τακτικές αυτές δεν τρομοκρατούν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Αντίθετα αποδεικνύουν ότι η οργάνωση μας και οι αγώνες μας τους προβληματίζουν, τους ενοχλούν και στέκονται εμπόδιο στην υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζουν εναντία  στον φτωχό λαό.

Δεν θα απολογηθούμε επειδή συμμετείχαμε στο δίκαιο αγώνα μας. Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι που μας ξεκληρίζουν με την πολιτική τους.

Τους στέλνουμε πίσω το κατηγορητήρια.

Συνεχίζουμε απτόητοι των αγώνα μας. Η λύση είναι η παραπέρα μαζικοποίηση του συλλόγου μας. Προχωράμε  σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ενώνουμε τον αγώνα μας με τον φτωχό εργαζόμενο της πόλης, τον άνεργο, τον συνταξιούχο και την νεολαία. Είμαστε θύματα της ίδιας πολίτικης, αφού την ιδία ώρα που ρίχνουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, κόβουν τις συντάξεις, κάνουν την εργασία απασχόληση με εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις με μισθούς πείνας, σπαταλούν εκατομμύρια ευρώ για τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ και στηρίζουν μανιωδώς το μεγάλο κεφάλαιο για τις μπίζνες και τα κέρδη τους.

Όλοι μια γροθιά στον αγώνα

Για μια ζωή χωρίς φτώχια και πολέμους

Συνεχίζουμε, θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε!!!