Αλέξης Χαρίτσης: Eπίσκεψη στα λιμάνια Μαράθου και Κυπαρισσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στον όμορφο Μάραθο Τριφυλίας χθες το απόγευμα.

Όταν επισκέφθηκε πριν λίγους μήνες την περιοχή ο κ. Μητσοτάκης, οι αλιείς τον προειδοποίησαν ότι με τον τρόπο που κατασκευάζεται το αλιευτικό καταφύγιο θα έχουμε καταστροφές. Τότε ο κ. Μητσοτάκης τους καθησύχασε ότι όλα βαίνουν καλώς. Μόλις προχθές η κακοκαιρία τους επιβεβαίωσε.

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την τοπική ανάπτυξη, που χρηματοδοτηθηκε από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019, προκαλεί σήμερα την αγανάκτηση των κατοίκων λόγω της διαχειριστικής ανεπάρκειας και της προχειρότητας κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης.

Αντίστοιχη εικόνα και στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Το έργο της αποκατάστασης ενός πολύ σημαντικού λιμανιού για ολόκληρη την Δυτική Πελοπόννησο χρηµατοδοτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα ομως η θωράκιση του λιμανιού βρίσκεται ακόμη στον αέρα.

Οι επαγγελματίες αλιείς της Τριφυλίας μετρούν ζημιές, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης, ενώ είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος και η νέα τουριστική περίοδος να βρει ανέτοιμες τις υποδομές των λιμανιών.

Επιβάλλεται η επαναξιολόγηση των μελετών και του τρόπου κατασκευής από τους αρμόδιους φορείς αλλά και η αποζημίωση των επαγγελματιών για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται.

Και βεβαίως, οι δημόσιες χρηματοδοτήσεις που με κόπο διασφαλίσαμε την περίοδο 2015-2019 επιβάλλεται να αξιοποιούνται για την έγκαιρη και άρτια υλοποίηση έργων κρίσιμων για την τοπική κοινωνία.

Έργα που δεν θα τα βλέπουμε να βουλιάζουν με το πρώτο κύμα…»