Αλλάζει η Ιταλία – Κατεβάζουν σημαίες της Ε.Ε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έξαλλοι είναι οι Ιταλοί από την στάση της ΕΕ αναφορικά με την επιδημία που έχει κτυπήσει τη χώρα τους φτάνοντας στο σημείο να κατεβάζουν σημαίες της ΕΕ και να αναρτούν στη θέση τους σημαίες της Κίνας και της Ρωσίας.

Η έλλειψη αλληλεγγύης ανάμεσα στις χώρες της Ένωσης έχει προκαλέσει ένα πρωτοφανές αντι-ευρπωαϊκό κύμα αγανάκτησης.

Μάλιστα, η τελευταία κίνηση των Βρυξελλών να απαγορεύσουν την πτήση ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους, με βοήθεια (εξοπλισμός, ιατρικό προσωπικό, ειδικοί επί του θέματος επιδημιολόγοι και οικονομική ενίσχυση) για τον κορωνοϊό, από τον πολωνικό εναέριο χώρο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το κλίμα βέβαια ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένο από πριν: Οι μόνες χώρες που βοήθησαν στην πράξη την Ιταλία ήταν η Κούβα, η Κίνα και η Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi di Maio όταν η πρωτη βοήθεια είχε φτάσει από την Κίνα και απευθυνόμενος στον ιταλικό λαό μέσω facebook είχε πει:

«Ήθελα να σας δείξω την πρώτη βοήθεια που έφτασε: Από την Κίνα», είχε πει ο di Maio δείχνοντας ένα βίντεο από ένα φορητό υπολογιστή που είχε μπροστά του και στο οποίο φαίνονταν άτομα με μάσκες να κατεβαίνουν τις σκάλες ενός αεροπλάνου.

«Είναι ειδικό ιατρικό προσωπικό το οποίο αντιμετώπισε τον κορωνοϊό στην Κίνα και τώρα φτάνει στην Ρώμη», σημείωσε με έμφαση ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών για να τονίσει:

«Αυτή είναι βοήθεια. Αυτή είναι αλληλεγγύη».

Τα λόγια αυτά μπήκαν στο μυαλό του κάθε Ιταλού. Η απουσία βοήθειας από τις άλλες χώρες της Ευρώπης ήταν χαρακτηριστική.

 

Μάλιστα οι Ιταλοί έφτασαν στο σημείο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, παρακρατώντας μεγάλο φορτίο με αναπνευστήρες που προοριζόταν για την Ελλάδα!

«Αφού δεν μας βοηθήσατε θα πάρουμε τη βοήθεια εμείς από μόνοι μας» σημείωσαν Ιταλοί αξιωματούχοι.

—Όμως Έλληνες αναγνώστες επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η άλλη άποψη

“Αυτό είναι αναληθές, η Ιταλία έχει απαγορεύσει όλες τις εξαγωγές ιατρικού εξοπλισμού από τις 25 Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα σε έλεγχο που έγινε στο φορτίο να βρεθεί ο ιατρικός εξοπλισμός και φυσικά να γίνει κατάσχεση. Είναι λυπηρό να στρέφουμε τους Έλληνες κατά των Ιταλών χωρίς λόγο.

 

Η μεταφορά 6 ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση από την βόρεια Ιταλία στην Σαξωνία ως ένδειξη συμπαράστασης από την Γερμανία, μάλλον δεν άμβλυνε καθόλου την εικόνα οργής των Ιταλών.

Έτσι στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες σε διάφορης δήμους αρχίζουν να κατεβάζουν τις σημαίες της Ε.Ε. και τη θέση τους να παίρνουν σημαίες της Ρωσίας και της Κίνας.

Ένα δείγμα ότι αντι-ευρωπαϊκό ή καλύτερα αντι-ενωσιακό μένος στην Ιταλία όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά αντίθετα διευρύνεται.

Ένας άνδρας, ο Federico Cane, στο δήμο του Omegna της βόρειας Ιταλίας κάνει ακριβώς αυτό. Ανεβάζει τη ρωσική σημαία και κρατάει ένα χαρτί στα χέρια του στο οποίο αναγράφεται η φράση: «Ευχαριστούμε Ρωσία, ευχαριστούμε Πούτιν».

Noi la pensiamo così gli amici si vedono nel bisogna grazi presidente Putin grazie Russia

Gepostet von Federico Cane am Montag, 23. März 2020

 

Το ίδιο και αλλού όπου αυτή τη φορά αντί της σημαίας της ΕΕ παίρνει τη θέση της η κινεζική.