Αλλαχ Ακμπαρ Ταρακούνησε την Πάτρα – Μετανάστες προσεύχονταν και ύψωναν τις γροθιές τους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Οι κάτοικοι της περιοχής των Ιτεών κοντά στην είσοδο του νέου λιμανιού της Πάτρας νόμιζαν πως έβλεπαν κάποιο βιντεάκι από αυτά που ευρέως κυκλοφορούν στο youtube και δείχνουν τζιχαντιστές νατρομοκρατούν κάνοντας «βροντερές» επικλήσεις στον Αλλάχ.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Περίπου εκατό άτομα είχαν σχηματίσει «κύκλο» είχαν βγάλει τα παπούτσια τους, ένας στη μέση έψελνε και οι υπόλοιποι επικαλούνταν τον Αλλάχ. «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναζαν δυνατά, ενώ στο τέλος της προσευχής τους, άρχισαν να υψώνουν τις γροθιές τους και να φωνάζουν και πάλι «Αλλάχ Ακμπάρ». Όλα αυτά στο πίσω μέρος της ΑΒΕΞ, δίπλα από το γκαράζ των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.
Οι κάτοικοι θορυβήθηκαν, μια και οι «πιστοί» Αφγανοί έδειχναν «αγριεμένοι» μετά την προσευχή τους. Ανησύχησαν δε, όταν τους είδαν με υψωμένες τις γροθιές να φωνάζουν το περιβόητο «Αλλάχ ακμπάρ».
Και την επομένη όμως ημέρα οι Αφγανοί δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια. Οι κάτοικοι έγιναν αυτόπτες μάρτυρες μίας ενέργειας που τελευταία κάνουν οι μετανάστες προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο να τους χτυπήσει αυτοκίνητο, όταν προσπαθούν να εισβάλλουν στο λιμάνι διασχίζοντας κάθετα την παραλιακή Ακτή Δυμαίων. Ρίχνουν λάδι στο οδόστρωμα. «Το “χουν ξανακάνει πολλές φορές» μας δηλώνει κάτοικος της περιοχής.
Τηνίδια ώρα διαστάσεις χιονοστιβάδας  τείνει να λάβει το μείζον θέμα των μεταναστών που διαμένουν και κινούνται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.
Η Ελληνική Αστυνομία  άφησε πολύτιμο χρόνο να χαθεί και τώρα οι επιτελείς της «τρέχουν και δεν φθάνουν».
Μετακινώντας καθημερινά στην παραλιακή ζώνη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που στην ουσία παίζουν το ρόλο του απλού παρατηρητή, επιδιώκουν απλά να καλύψουν την πλευρά του νομίσματος που «γράφει»: «αισθητή παρουσία» και μόνον».
Στην ουσία η τοπική ΕΛ.ΑΣ. αδυνατεί να δώσει έστω και ένα ήπιο στίγμα αστυνόμευσης, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών που διακινούνται στην ευρύτερη περιοχή διαθέτουν άδεια ασύλου.
Ταυτόχρονα, επιτρέπει να αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος για τους ίδιους τους αλλοδαπούς, που στοχεύουν κατ’ ευθείαν στην περίφραξη του Λιμανιού, διασχίζοντας σε ανύποπτοι χρόνο μία λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας.
Πηγή: dete.gr