Ανάγκη εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πεταλιδίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την αρωγή του Δήμου Μεσσήνης για την αναβάθμιση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πεταλιδίου, ζήτησαν η πρόεδρος του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Έφη Κουλοπούλου, ο αντιπρόεδρος Λεωνίδας Αγγελόπουλος και το μέλος Γιώργος Στραβόλαιμος, κατά την επίσκεψή τους στον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

Αφού τόνισαν την προσφορά της Βιβλιοθήκης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς εξυπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού αλλά και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με τη διάθεση των τριών σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών (κατά τα προηγούμενο διάστημα που δεν ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας), αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις που απαιτούνται. Εξήγησαν ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός του εσωτερικού χώρου της βιβλιοθήκης και του αναγνωστηρίου αλλά και επισκευαστικές εργασίες στον εξωτερικό χώρο και την πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζει τη Βιβλιοθήκη.

Με τον εκσυγχρονισμό, ο χώρος θα γίνει πιο φιλικός στους επισκέπτες και θα συμβάλλει στη γενικότερη εκπαίδευση, στην ενδυνάμωση της φιλαναγνωσίας, στην ανάπτυξη των συνεργασιών με βιβλιοθήκες και οργανισμούς ώστε να παρέχονται στο κοινό όλες οι ηλεκτρονικές διαθέσιμες πηγές.

Η Βιβλιοθήκη ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1972, κατόπιν δωρεάς επιπλωμένης αίθουσας 80 τ.μ. και 800 τόμων βιβλίων από τον Χριστόφορο Κουμεντάκο. Σήμερα διαθέτει 14.500 τίτλους βιβλίων εκ των οποίων οι 7.000 έχουν ψηφιοποιηθεί.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου για την ανάληψη των καθηκόντων τους. Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι η Δημοτική Αρχή επιδιώκει τη συνεργασία με τον δημόσιο φορέα και επικροτεί τους σκοπούς του που δεν περιορίζονται μόνο στη φιλαναγνωσία αλλά και στην υποστήριξη και προώθηση εκπαιδευτικών, επιστημονικών, πληροφοριακών υπηρεσιών και πολιτιστικών δράσεων που θα συμβάλλουν στην πνευματική και πολιτιστική αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας.