Ανακατασκευάζεται ο χώρος του πατινάζ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων αλλάζει καθημερινά μορφή, μέσα από εκτεταμένες παρεμβάσεις σε υποδομές και πράσινο. Συνεργεία εκτελούν εργασίες στο χώρο του πατινάζ, όπου ανακατασκευάζεται ο χώρος με νέο βιομηχανικό δάπεδο, νέες πέτρινες κερκίδες και είσοδο για ΑΜΕΑ, ενώ αποκαθίστανται οι μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί μετά από βανδαλισμούς τα βαγόνια.

Τον εν λόγω χώρο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Εκείνο που προκαλεί προβληματισμό είναι το γεγονός ότι οι φθορές στο Πάρκο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με βαγόνια και αστικό εξοπλισμό να έχουν μπει στο στόχαστρο αγνώστων. Τα ξημερώματα μάλιστα, όπως έγινε γνωστό υπήρξε εκ νέου βανδαλισμός βαγονιών που μόλις χθες είχαν αποκατασταθεί!

Για τις φθορές που το τελευταίο διάστημα προκαλούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, έχει ενημερωθεί από το Δήμο η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, ενώ έως ότου ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για την τοποθέτηση νυχτερινής φύλαξης στο Πάρκο, με ιδιωτική εταιρεία (εντός του επόμενου 15νθημέρου), έχει ζητηθεί να υπάρχει αυξημένος έλεγχος τόσο από τη Δημοτική Αστυνομία όσο και από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Στο Πάρκο κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να το αναβαθμίσουμε. Ένας χώρος φιλόξενος, μοναδικός για την πόλη μας, που πρέπει όλοι να το διατηρούμε καθαρό και να το προστατεύουμε. Δυστυχώς τελευταία άγνωστοι προκαλούν διαρκώς φθορές και βανδαλίζουν βαγόνια. Κάνω έκκληση να σεβαστούμε όλοι το Πάρκο μας».