Ανακοίνωση Μητρόπολης Τριφυλλίας για τη σύλληψη του Στέφανου Χίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη σύλληψη του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου και της δικαστικής διαμάχης που εδώ και χρόνια είναι σε εξέλιξη αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Μητρόπολη Τριφυλλίας και Ολυμπίας.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει:

Η τήρηση των νόμων ως θεμέλιο της πολιτισμένης κοινωνίας
Με αφορμή αήθη δημοσιεύματα που αφορούν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο

Η τήρηση των νόμων και ο σεβασμός στη δικαιοσύνη – αναπόσπαστο τμήμα των οποίων είναι η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων – αποτελούν σημείο αναφοράς για κάθε πολιτισμένη κοινωνία, όπως η ελληνική.

Σήμερα, με θλίψη διαπιστώνουμε ότι κάποιοι συμπολίτες μας προσβάλλουν τις θεμελιώδεις αυτές αρχές.

Ειδικότερα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής μετέβη στην οικία του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την κατά νόμο εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 97/2007 αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης, η οποία κατέστη αμετάκλητη κατόπιν της εκδόσεως της υπ’ αριθμόν 2032/2014 αποφάσεως του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση αυτή καταδίκαζε τον εν λόγω δημοσιογράφο να καταβάλει χρηματικό ποσό προς αποκατάσταση της τιμής του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου, η οποία επλήγη λόγω άρθρου που είχε δημοσιεύσει ο δημοσιογράφος σε εφημερίδα. Η Ιερά Μητρόπολη έλαβε την απόφαση να προβεί στην ύστατη αυτή πράξη αναγκαστικής εκτελέσεως, μετά την άτεγκτη και επί τριετίας άρνηση του δημοσιογράφου να έλθει σε οιαδήποτε συνεννόηση σε σχέση με τον τρόπο εκτέλεσης της δικαστικής αποφάσεως.

Η εκτέλεση της αποφάσεως δεν κατέστη δυνατή λόγω απουσίας του δημοσιογράφου από την οικία του.
Ακολούθως, στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδα και ιστοσελίδα ανυπόγραφα κείμενα ακραίας χυδαιότητας. Γίναμε αντικείμενο μίας πρωτοφανούς, αήθους και συκοφαντικής δυσφημίσεως, όπου διαστρεβλώθηκαν πλήρως τα πραγματικά γεγονότα που αφορούσαν την εκτέλεση της εν λόγω δικαστικής αποφάσεως.
Ήδη, με την υπ’ αριθμόν2017/2009 έγκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε απαρέγκλιτα σταθεροί στις θέσεις μας και στην υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου με μόνο γνώμονα την τήρηση και προάσπιση των ιερών κανόνων της Εκκλησίας και των κανόνων δικαίου του Ελληνικού Κράτους.

Στους τιμητές μας απαντούμε ότι έχουμε δεσμευθεί να δωρίσουμε κάθε χρηματικό ποσό που θα προέλθει από τη δικαστική αυτή διαδικασία στο Γενικό Φιλόπτωχο ταμείο της Μητροπόλεως μας όπως και στο παρελθόν έχει γίνει.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ

Έπειτα από… 10 χρόνια, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος (κατά κόσμον Αλέξανδρος Σταυρόπουλος) αναζητά… 60.000 ευρώ!

Αυτός ο… Άγιος θέλει να μας κλείσει στον Κορυδαλλό!

«Τσαμπουκάδες» και αίσχη από δύο δικαστικούς επιμελητές, οι οποίοι «μπούκαραν» με το «έτσι θέλω» και χωρίς δικονομική κάλυψη στο σπίτι του Στέφανου Χίου, απειλώντας θεούς και δαίμονες

Υπάρχουν… πολιτικές πιέσεις για μια  εφημερίδα που δεν χρωστάει  ούτε… σεντ;

Αλήθεια, οι… υποκινητές έχουν ονοματεπώνυμο ή κρύβονται;

SAMARAS-XRYSOSTOMOS

Την Τετάρτη το πρωί, ξημέρωμα, δύο δικαστικοί επιµελητές, µε τη συνοδεία αστυνοµικών υπαλλήλων αλλά χωρίς την παρουσία εισαγγελικών Αρχών, «επισκέφτηκαν» την οικία του Στέφανου Χίου. Βρήκαν την εξώπορτα κλειστή. Άρχισαν να χτυπούν τα κουδούνια και φώναζαν µε ύφος χιλίων… καρδιναλίων, «βγες έξω ρε απατεώνα». Ήθελαν να στήσουν σκηνικό τροµοκρατίας, κάτι που φαινόταν από την πρώτη στιγµή πως ήταν «κατευθυνόµενο». Χωρίς να περιµένουν κάποια αντίδραση, παραβίασαν την εξώπορτα! Φωνάζοντας το όνοµα του δηµοσιογράφου, έφθασαν έξω από την εσωτερική πόρτα. Συνεχίζοντας την τακτική του «τραµπουκισµού», άρχισαν να βρίζουν, γνωρίζοντας πως στην οικία βρισκόταν φυσικά η οικογένεια του Στέφανου Χίου, δηλαδή η σύζυγος και τα παιδιά του. Αυτό δεν τους σταµάτησε! Κλώτσαγαν πόρτες, θυµίζοντας έντονα τα «κοράκια» των πλειστηριασµών… Έφτασαν στο σηµείο να µην αφήσουν τα παιδιά του δηµοσιογράφου, µε τη συνοδεία της συζύγου του, να πάνε στο σχολείο! Οι δικαστικοί επιµελητές, µάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια, φώναζαν δυνατά, ώστε να ακούν οι… πάντες πως έχουν µαζί τους εντολή εκτέλεσης προσωρινής κράτησης: «Οδηγείστε τον στον Κορυδαλλό»… κόχλαζαν συνεχώς! Με τη συµπεριφορά τους έδειξαν πως ήθελαν… αίµα! Λες και κυνηγούσαν εγκληµατία! Λες και βρήκαν έναν… λήσταρχο!

Αλήθεια, αυτές τις πρακτικές
που εφαρμόζουν οι δικαστικοί
επιμελητές τις γνωρίζετε κ. Κοντονή;

Και πάµε στο ψητό… Όσα διέπραξαν οι… επιµελητές της Θέµιδος, αφορούν µια παλιά υπόθεση, πριν από 10 χρόνια, για την οποία ζητείται από τον… πελάτη τους να εκτελεστεί το 2017, ενώ είχε δικαστεί το 2007 και αφορά αστική υπόθεση! Ναι, καλά διαβάσατε! Μια παλιά δικαστική απόφαση, για δηµοσίευµα σε άλλη εφηµερίδα και συγκεκριµένα στην εφηµερίδα «Espresso». Ο… Άγιος αυτός άνθρωπος, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυµπίας Χρυσόστοµος (κατά κόσµον Αλέξανδρος Σταυρόπουλος), ξύπνησε ξαφνικά το πρωί της Τετάρτης και αποφάσισε να κινηθεί εναντίον του Στέφανου Χίου…

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 

Αληθεύει Σεβασμιότατε η στενή σας σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά αλλά και η «λυκοφιλία» εκκλησιαστικών παραγόντων της περιοχής σας (που σας επηρεάζουν πιθανόν), με το Μαξίμου;

«Θέλω χρήμα»

«Δεν θα πάρεις δραχμή, γιατί δεν έχω, άρα έλα να με κλείσεις φυλακή»

———————————
 10  ολόκληρα χρόνια… Προφανώς, η απόφαση της «φυλάκισης» του Στέφανου Χίου δεν αποφασίστηκε µέσα σ’ ένα πρωινό. Ας πούµε τα πράγµατα µε το όνοµά τους. Από την πρώτη στιγµή, οι πάντες -ακόµα και εκδότες-  κυνήγησαν το «ΜΑΚΕΛΕΙΟ». Η αριστερή ΕΣΗΕΑ πρωτοστάτησε µε συνεχείς πειθαρχικές διώξεις, γνωρίζοντας όµως πως οι δηµοσιογράφοι, σε καιρούς εργασιακής «πείνας» και την ώρα που «µεγάλα µαγαζιά» κατέρρεαν σαν χάρτινοι πύργοι, πληρώνονταν και πληρώνονται στην ώρα τους, µε την εργοδοσία να µην τους χρωστάει ούτε ένα ευρώ, εδώ στο «ΜΑΚΕΛΕΙΟ».

Όµως, τα ρεπορτάζ που οι άλλοι έκρυβαν κάτω από το χαλί, η εφηµερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» τα έκανε πρωτοσέλιδα. Πείραζε αυτή η εφηµερίδα, πειράζει και θα πειράζει για πολλά χρόνια ακόµα, λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό, όχι όπως παρουσιάζεται, αλλά όπως είναι.

Είναι αλήθεια επίσης πως η Εταιρεία έχει δεχθεί ελέγχους κατά καιρούς, καθώς το σύστηµα εκεί «βαράει» πρώτα! Όπως όµως έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη, δεν χρωστάει πουθενά.

Ούτε ένα ευρώ στην εφορία. Είναι τακτοποιηµένη οικονοµικά. Δεν έχει καν δανεισµό!

Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί κάποιος τρόπος. Και βρέθηκε -έτσι νοµίζουν οι… υποκινητές-  µέσω ενός… αγίου ανθρώπου, που θέλει οπωσδήποτε τις 60.000 ευρώ από την υπόθεση του 2007! Έφτασε µάλιστα στο σηµείο, ο άγιος αυτός… άνθρωπος, να γράψει στην εντολή πως «θα πληρώνει από την τσέπη του τα… έξοδα φυλάκισης του Στέφανου Χίου»… Γιατί αυτή η εµµονή του; Ένας… σεβάσµιος Μητροπολίτης, σε καιρό κρίσης, να ζητάει χρήµατα από έναν πιστό;

Ποιοι είναι άραγε οι… υποκινητές, εάν υπάρχουν;

Ποιοι κρύβονται πίσω από τον… άγιο αυτόν άνθρωπο, τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυµπίας Χρυσόστοµο (κατά κόσµον Αλέξανδρος Σταυρόπουλος), εάν υπάρχουν; Υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που τον πίεσαν; Και µάλιστα για µια υπόθεση που ο Σεβάσµιος Μητροπολίτης, είναι δεδοµένο πως έχει λάβει µέρος χρηµάτων αποζηµίωσης από τον πρώην εκδότη της «Espresso».

Γιατί λοιπόν σε µάς; Γιατί έξω από το σπίτι µας, σε διαδικασία που θυµίζει το πογκρόµ διώξεων του περσινού φθινοπώρου από Καµµένο και Σία;

Σε επικοινωνία της εφηµερίδας µε τον Στέφανο Χίο, ο ίδιος ανέφερε τα εξής: «Χρήµατα, δεν έχω. Άρα, θα πάω φυλακή. Μακάρι αυτός ο άγιος… άνθρωπος να είναι… άγιος. Εάν δεν είναι, τότε δίνω όρκο πως θα ενεργήσω διαφορετικά. Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές. Η µία θα διαδέχεται την άλλη, για πολλούς. Θα τρέξουν πολλοί, πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους…».

Φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ο Άγιος Ιαβέρης;

Σε πολλές φωτογραφίες που ανακαλύψαµε στο αρχείο µας, ο διώκτης µας εικονίζεται, λόγω της ιδιότητός του, να συνοµιλεί και να συνευρίσκεται (πάντα µέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του) µε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαµαρά. Ευχόµαστε οι φιλίες µε τους πρώην και οι… λυκοφιλίες µε τους νυν να είναι άκρως συµπτωµατικές. Γιατί τότε το µυαλό µας θ’ αρχίσει να ταξιδεύει αλλού. Και δεν θα φταίµε εµείς, Άγιε Χρυσόστοµε, για τους συνειρµούς. Την ευλογία σας, αλλά θα σας στενοχωρήσουµε και λίγο. Ήδη η νοµική εταιρεία που µας εκπροσωπεί (δικηγορικό γραφείο Παύλου Σαράκη) έχει ήδη λάβει τα νοµικά της µέτρα, για να δείξει και τα νοµικά της «δόντια».