Ανακοινώσεις Αλέξη Χαρίτση για χρηματοδότηση τριών μεγάλων παρεμβάσεων στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χρηματοδότηση τριών μεγάλων παρεμβάσεων εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας ανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης, σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Ο Αναπλ. Υπουργός, αφού συναντήθηκε με το Δήμαρχο, γνωστοποίησε ότι ικανοποιείται το «εύλογο αίτημα» του Δήμου Καλαμάτας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στα χωριά του Ταϋγέτου, δηλαδή στις Τοπικές Κοινότητες της περιοχής Αλαγονίας και στην Τοπική Κοινότητα Ελαιοχωρίου. Για το σκοπό αυτό δεσμεύθηκε χρηματοδότηση 3.000.000 € από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι η μελέτη είναι έτοιμη από πλευράς Δήμου Καλαμάτας και το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα. Πρόκειται για αίτημα του Δήμου Καλαμάτας από το 2007.
Επίσης, χρηματοδοτείται για μία τριετία (περίοδος 2018 – 2020) με ποσόν 1.200.000 € η διενέργεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε το Φεστιβάλ «θεσμό με εθνική και διεθνή εμβέλεια», του οποίου είναι αναγκαία η μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για τον καλύτερο προγραμματισμό του. Τόνισε δε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από το Δήμαρχο, το Φεστιβάλ φέτος θα είναι πιο λαμπρό από ποτέ.

Ο Αναπλ. Υπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι πριν λίγες ημέρες γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα Πρόσκλησης για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης με το σύστημα της τηλεμετρίας και ικανοποιείται αίτημα του Δήμου Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της της ΔΕΥΑ, υπέβαλε πρόταση που κατετάγη στην 9η θέση επί συνόλου 71 προτάσεων, οι οποίες χρηματοδοτούνται, ενώ είχαν κατατεθεί άνω των 150.

Τα σχετικά στοιχεία έχουν ως εξής:

• Έργο: Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλε-έλεγχος/ τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, δημόσιας δαπάνης 1.858.140,00 ευρώ και επιλέξιμης δαπάνης 1.498.500,00 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Αναπλ. Υπουργό για την πολύ εποικοδομητική συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και το, πολλαπλώς εκφρασθέν, έμπρακτο ενδιαφέρον του. Του προσέφερε δε καλλιτεχνικό δημιούργημα του Διευθυντή του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις» Παναγιώτη Λαμπρινίδη, που αναπαριστά λεπτομέρεια της σφραγίδας της Επαρχιακής Δημογεροντίας Καλαμάτας (1830), την οποία χρησιμοποιούσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση επί Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.