Αναρτήθηκε σήμερα η γαλάζια σημαία στην παραλία Μπούκας Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στον ιστό της κυματίζει από σήμερα το πρωί, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, η γαλάζια σημαία στην παραλία Μπούκας Μεσσήνης. Η γαλάζια σημαία αποτελεί βράβευση της παραλίας για την καθαρότητα των νερών κολύμβησης, την άρτια οργάνωσή της και την παροχή ασφάλειας και υποδομών στους λουόμενους.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, ως υπεύθυνος φορέας του προγράμματος των γαλάζιων σημαιών στη χώρα μας, απέστειλε τη γαλάζια σημαία που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην παραλία από τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τους αντιδημάρχους Προγραμματισμού Τάσο Παπαγεωργίου και Καθαριότητας Δημήτρη Γαλιάτσο και με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων που συνεργάστηκαν με τον φορέα του προγράμματος για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Παράλληλα ξεκίνησε από χθες η ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας της Μπούκας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στην παραλία από τις 10 το πρωί έως τις 6 μ.μ., σύμφωνα με τον κανονισμό των πολυσύχναστων παραλιών για να παρακολουθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εάν παραστεί ανάγκη διαθέτοντας σωσίβιες λέμβους και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι ο επισκέπτης, ντόπιος ή τουρίστας μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του, στα ποιοτικά άριστα νερά της παραλίας με ασφάλεια. Παράλληλα αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την εκπόνηση της μελέτης επανακαθορισμού της περιοχής ΛΠ3 του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης από εξειδικευμένο μελετητή. Ο επανακαθορισμός και η σαφής θεσμοθέτηση χρήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή, θα δώσει νέα αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή και θα επιτρέψει τη δόμηση με τους όρους που ισχύουν στην εκτός σχεδίου δόμηση. Εξάλλου, επανέλαβε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο για τη δημιουργία γέφυρας στις εκβολές του Παμίσου και την προώθηση ενός κοινού αναπτυξιακού σχεδιασμού της παράκτιας περιοχής.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στις αυστηρές προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μία παραλία για να λάβει τη γαλάζια σημαία καθώς και στην απαιτούμενη οργάνωση για την ασφάλεια των λουομένων. Ο κ. Γαλιάτσος μίλησε για την καθαριότητα, τις υποδομές σε σκίαστρα, τουαλέτες, ντους, καμπίνες, τον καθαρισμό και φωταγώγηση του παλιού τελωνείου και του μόλου, όπως επίσης και για τις αναβαθμισμένες αθλητικές υποδομές (δύο γήπεδα μπάσκετ και ένα ποδοσφαίρου 5×5) καθώς και τη νέα σύγχρονη παιδική χαρά.