Αναστέλλεται η λειτουργία των Υπηρεσιών του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αναστέλλεται από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2017 η λειτουργία των έξι Περιφερειακών Υπηρεσιών και των υπαγόμενων σε αυτές οργανικών μονάδων της Ειδικής Γραμματείας του (ΣΔΟΕ) Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Η λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών αναστέλλεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, γα την εξοικονόμηση πόρων και επίτευξης δημοσιονομικού οφέλους μέσω της επαναξιολόγησης των δομών.

Συγκεκριμένα αναστέλλονται οι παρακάτω διευθύνσεις :

Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων

-Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων

-Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

-Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Kρήτης

-Υποδιεύθυνση Κομοτηνής της Π.Δ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής – Αιγαίου συγχωνεύονται και οι υπηρεσίες που λειτουργούσαν στην υπόλοιπη Ελλάδα και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Επίσης άμεσα, από την δημοσίευση της απόφασης, αναστέλλεται η λειτουργία της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ και οι καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητες ασκούνται εφεξής από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής-Αιγαίου.