Αναφορά Αλέξη Χαρίτση στην Βουλή για το Περιφ. Ιατρείο Κορώνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με κοινοβουλευτική του Αναφορά στην Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης κοινοποίησε την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, που αφορά την κατάσταση που έχει περιέλθει το αποδυναμομένο Περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης λόγω της έλλειψης ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως καταγγέλλεται στην επιστολή το Περ. Ιατρείο διαθέτει μόνο έναν Αγροτικό Γενικό Ιατρό που είναι αδύνατον να καλύψει την περίθαλψη των κατοίκων της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και λόγω της θερινής τουριστικής περιόδου των χιλιάδων επισκεπτών της, όπως επίσης και της ανυπαρξίας νοσηλευτικού προσωπικού, εγκυμονώντας κινδύνους για την υγεία κατοίκων και παραθεριστών. Παράλληλα η μη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή σε συνάρτηση με τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που χωρίζουν την πόλη της Κορώνης από τις κοντινότερες δομές υγείας, μπορεί να αποβεί μοιραία για την διακομιδή σοβαρού επείγοντος περιστατικού.

Τέλος ο Αλ.Χαρίτσης ζητά από τον Υπουργό Υγείας σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επαρκή στελέχωση του Περ. Ιατρείου, αλλά και την 24ωρη κάλυψη από το ΕΚΑΒ με την δημιουργία σταθμού ασθενοφόρου στην πόλη.

Ακολουθεί η επιστολή του συλλόγου: