Ανείπωτη τραγωδία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη μας για τις αναρίθμητες απώλειες που προκάλεσε το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα νότια της Πύλου.

Δεκάδες αθώες ψυχές έρχονται να προστεθούν σε αυτό το ατελείωτο νεκροταφείο στο οποίο έχει μετατραπεί ο βυθός της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Από την πρώτη στιγμή με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κίνηματος Αλλαγής βρεθήκαμε με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του Προέδρου, Αντιπρόεδρο της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο στο λιμάνι της Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθούμε από τις Αρχές για την πορεία των ερευνών και τις ενέργειες διάσωσης.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους Διασώστες, στο ΕΚΑΒ, στο Λιμενικό, στο Ιατρικό & Νοσηλευτικό Προσωπικό, στους Εθελοντές και στις Αρχές που με αυταπάρνηση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ευχόμαστε τούτη την ώρα να βρεθούν σώοι όλοι οι αγνοούμενοι και τα θύματα αυτά να είναι τα τελευταία.

Είθε η τραγωδία αυτή να αποτελέσει την αφορμή ώστε τα κράτη του Δυτικού Κόσμου να αναθεωρήσουν την στάση τους και τις πολιτικές τους τόσο για το μεταναστευτικό – προσφυγικό όσο και για την αναγκαία ειρήνη που πρέπει να εμπεδωθεί στην Μέση Ανατολή και στις χώρες της λεκάνης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Καλούμε σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διασωθέντες μετανάστες και είμαστε στο πλευρό και στην διάθεση των Αρχών και των Εθελοντικών οργανώσεων.

Αυτονόητα με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες πολιτικές εκδηλώσεις.

Ν.Ε Μεσσηνίας

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής